keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Yellowstone, WY (part 2)

Aamulla auton lämpömittari näytti samaa kuin eilen, +5,5 C. Alle kilsan matka takaisin puiston puolelle meni jonottaessa. Sen jälkeen taas alkoi se pysähtely keskelle tietä kuvaamaan eläimiä. Huoh.

Lopulta päästiin siitä blokista kääntymään kohti Norrisia. Tosin puolet siitä tieosuudesta olikin remontissa, joten sekin oli aika hidasta matkantekoa.

Gibbon Falls




Ensimmäinen varsinainen pysähdys oli siis Norris Geyser Basin. Oli uskomaton fiilis kun höyryävä kenttä avautui metsän takaa. Jotenkin ihan mieletöntä miten tällainen voi edes olla mahdollista.
















Vielä pari kuvaa samasta paikasta, jaksaa jaksaa!














Seuraavaksi suunnattiin Mammoth Hot Springseille. Erikoisia värikkäitä kalkkeutuneita altaita isolla alueella.
















Sitten ajeltiin Gardinerin kaupunkiin, joka oli Montanan puolella. Syöminen puiston sisällä olevissa ravintoloissa olisi ollut hieman tyyriin puoleista.




Harmillisesti ettei saatu aamulla eikä myöskään lounaan jälkeen Yellowstoneen palatessa Wyomingin kylttiä kuviin. Tylsästi eivät nimittäin olleet sellaisia puiston puolelle pystyttäneet. Tosin heti puistoon päästyämme näimme tällaisen.






Suunnattiin seuraavaksi vuorien ja Tower-Rooseveltin kautta kohti Canyon Villagea. Tuli aika monta kertaa pysähdyttyä matkalla, koska oli vain hienoa maisemaa hienon maiseman perään.












The Grand Canyon of the Yellowstone, Upper Falls ja Lower Falls.














Jaksaa, jaksaa!














Sitten olikin jo päivä pulkassa ja aika suunnata kohti illan majoitusta, kaupunkiin nimeltä Cody. East Entrancelle oli sen verran pitkä matka, että ei ollut montaa muuta matkalaista sinne suuntaan. Sai siis rauhassa ajella. Tällainen kylläkin tuli vastaan tiellä. Ei viitsinyt ihan täysin pysähtyä viereen, mulkoili nimittäin siihen malliin.




Matkaltakin pari kuvaa.








Hotellille kirjautumisen jälkeen suunnattiin pika pikaa keskustaan syömään. Saatiin suositus hotellin tädiltä Millstone Pizza Company & Breweryyn ja sinnehän oluenhimoissa tietenkin menimme. Oli muuten sairaan hyvää pitsaa! Atte söi Fiesta pitsan ja meitsi yritti syödä Tough Guyn, mutta tuoreet jalopenot vei puolessa välissä voiton ja jouduin säälittävästi jättämään ne syömättä.





1 kommentti: