perjantai 11. syyskuuta 2015

Monument Valley, UT & Flagstaff, AZ

Aamu alkoi 7-Elevenin kolmioleivillä ja matka jatkui kohti Arizonaa. Uusi osavaltio tälle reissulle, mutta vanha meille.

Matkalla radiosta raikasi country musiikki ja Atte ajoi luu pihalla. Uhkasi vielä hankkia stetsoninkin jostain. (Apua!) 




Monument Valley alkoi lähestyä ja pysähdeltiin vähän väliä tienvarteen ottamaan kuvia.








Terveiset Ville Haapasalolle, TÄÄLLÄ ne kuuluisimmat ja suurin osa lännen elokuvista on kuvattu. Ei Texasissa.




Oli tarkoitus ajaa sisään Monument Valleyn puistoon katsomaan lähempää kaikkia kivimuodostelmia, mutta tämäkin puisto oli sitten maksullinen (ei ollut löytynyt kunnon tietoa netistä). Portille päästyämme osottautui niinkin arvokkaaksi kuin $20, joten todettiin että oltiin nähty tienvarresta jo tarpeeksi ja käännyttiin ympäri. Eilen tuli jo tuettua puistoja ja huomenna menee huimat $30 Grand Canyonille.






Suunnattiin lounaalle ennen kuin tulee huono olo. Pysähdyttiin ensimmäisessä mahdollisessa kaupungissa, joka sattui olemaan Kayenta. Harmi vaan että BK:n burgerit aiheutti enemmän vatsanpuruja kuin hyvää oloa. Matka jatkui järkyttävässä kuumuudessa. Eikä oloa helpottanut yhtään se, että ajettiin vissiin yli 100 kilsaa pelkkää samaa suoraa aurinkoa kohti vatsamakkarat tulessa. Lämpötila nousi korkeimmillaan 37,7 C° auton mittarin mukaan.

Tultiin sitten lopulta huonoissa oloissamme siihen tulokseen, että jätetään Grand Canyon kokonaan huomiselle päivälle. Eli ajeltiin suoraan Flagstaffin majoitukselle pesemään pyykkiä. Tosin saatiin matkalla vielä istua jonottamassa kuumassa autossa 15 minuuttia lisää tietyömaan takia.




Pyykkihetken jälkeen suunnattiin tankkaamaan ensin auto, sitten lompakko ja lopuksi itsemme. Red Lobster oli tämän illan agenda. Ei tarvinnut pettyä! Namskis ja maiskis mitä hummeria (ja alkuun tietty mansikkamargarita sekä ceasarsalaatti).






Keuhkot pysyi onneksi sisällä tämänkin päivän, vaikka välillä vaikuttikin siltä että väkipakolla tulevat ulos. Nyt taas unta kaaliin jotta aamulla jaksetaan lähteä ajoissa tappelemaan parkkipaikoista Grand Canyonille! Ai niin, ja aikavyöheke vaihtui (taas) huomaamatta... Kyllä meillä hyvin menee ja tiedetään ainakin välillä missä ollaan menossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti