lauantai 5. syyskuuta 2015

Pikes Peak & Garden of Gods, CO

Suhteellisen hyvin nukutun yön jälkeen (yhdellä tyynyllä ja yhteisestä peitosta tapellen) aamu alkoi kivemmalla suihkulla kuin edellisessä majoituksessa. Tosin pyyhe oli postimerkin kokoinen, eli puoliksi oli harrastettava ilmakuivausta. Selvittiin kaikesta huolimatta hyvissä ajoin matkaan. Käytiin syömässä Adam's Mountain Cafessa aamupalaksi mielettömän hyvät avokado omeletit (ei kauheen kuvaukselliset). Ja siitä suuntana Pikes Peakille menevä Cog Railway.

Etukäteen ostetut liput parkkipaikan kera kustansi 81 dollaria. Ja oli kyllä jokaisen pennosen arvoinen! Matka ylös 4 302 metriin kesti reilun tunnin. Matkalla oli upeita maisemia, joista me ei tietty nähty mitään koska oltiin väärällä puolella vaunua.






Ylhäällä ilma oli sen verran ohutta, että huomasi hengästyvänsä pienemmästäkin ponnistelusta. Tuli vähän huono olokin, joten puoli tuntia kuvien ottamiseen oli ihan tarpeeksi.








Takaisin alhaalle päästyämme oli pakko ajaa suoraan majoitukselle vaihtamaan kevyempää vaatetusta. Lämpötila kun oli noussut taas mukavasti. Seuraavaksi suuntasimme Garden of Gods puistoon. Ensimmäinen pysähdys oli Balanced Rock. Kävi kamalan hyvä munkki, kun saatiin auto parkkiin. Kaikki myöhemmät parkkipaikat (joita oli todella vähän) oli kaikki täynnä.






Jatkettiin ajelua puiston ympäri. Kävästiin myös Visitors Centerissä hakemassa kunnollinen kartta ja ohjeistusta. Alkuperäinen kävelyreitti mille oltiin menossa jäi menemättä, koska ei saatu autoa parkkiin.




Päädyttiin sitten Siamese Twins reitille, joka oli mailin mittainen ja jossa oli ihan mukavasti nousua. Kyllä sitä luonto onkin hienoja muodostelmia saanut aikaiseksi.






Loppu ilta menikin Walmartilla aamiaisaineksia valiten ja sadeviittoja metsästäen. Eihän me niitä tietty löydetty, joten täytyy toivoa ettei huomenna sada vettä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti