torstai 3. syyskuuta 2015

Denver, CO

Tänään voisin aloittaa toivottamalla meidän tuhannet (miten niin liioittelua?) blogin seuraajat tervetulleeksi seuraamaan tämänkertaista reissua. Jutut on vanhat, mutta onneksi mantere on sentään Uusi. Samaan hengenvetoon kerrottava, että molemmat herättiin tänään jostain syystä klo 05:05 (liikaa pätkänukkumista lentokoneessa?). Ehkä saattoi pikkasen kiukuttaa, joten epäilemättä jutut eivät ole myöskään kauhean laadukkaita tänään(kään).

Diipadaapailuunhan se aamu sit meni, mutta hyvissä ajoin päästiin liikkeelle (ehkä vähän liiankin ajoissa). Ajeltiin Denverin keskustassa sijaitsevaan Colorado Convention Centerin parkkihalliin, jossa pistettiin mittariin 12 tuntia aikaa.

Lämpötila oli noussut jo hyvinkin yli kolmeenkymmeneen, joten mehut hävis aika äkkiä kävelykatua tallatessa. Varsinaista päämäärään tai tarkoitusta ei päivälle ollut. Joten käppäiltiin minkä kuumuudelta jaksettiin ja välillä poikettiin terassien varjojen alle tai ilmastoituihin sisätiloihin viilentymään. Päästiin testaamaan useassa ravintolassa coloradolaisten pienpanimoiden erinomaisia oluita. Yhdessä ravintolassa oli huimat 50 eri olutta hanassa!






Denverin keskustasta on todettava, että baareja ja ravintoloita oli todella paljon. Ja paljon ihmisiä liikkeellä niin päivällä kuin melkein kymmenen aikaan illallakin (keskiviikkona!). Kaupunki oli miellyttävä jalankulkijalle ja yhdellä pääkaduista kulki ilmainen bussi edestakaisin katua päästä päähän.






Tosiaan päivä haahuiltiin kaupungilla ja illaksi suunnattiin keskustan lähellä olevalle Coors Field stadionille katsomaan Colorado Rockies vastaan Arizona Diamondbacks baseball ottelua. Liput matsiin kustansi huimat 7,5 dollaria per nassu. Ei ollut edellisen päivän ottelun perusteella suuret odotukset että tulisi paljon katsojia ja saatiinkin rauhassa istua omassa katsomonosassa vain muutaman muun katsojan kanssa. Paikat oli yllättävän hyvät ja ilma oli mukava pelin seuraamiseen, koska aurinko meni illaksi pilveen. Suurin pettymys tietenkin oli se, että suurinosa ruokakojuista oli kiinni. Varmaankin juuri sen takia koska katsojia oli niin vähän. Päästiin kuitenkin testaamaan parit mätöt pelin katsomisen ohessa. 






Stadionilla käppäillessämme huomattiin äkkiä että aika iso osa katsojista oli tullut vain juopottelemaan stadionin lukuisiin baareihin. Oli pelin seuraaminen vähän niin kuin toissijainen asia. Alkoholitarjoilu loppui seitsemännen vuoroparin jälkeen. Joten mekin suuntasimme pois paikalta. Tosin sen takia, että auton 12 tunnin parkkiaika alkoi lähentyä loppua. Jalat alkoi olemaan aika kipeät ja olikin ilo huomata että se ilmainen bussi kulki edelleen. Eli päästiin sitäkin sitten testaamaan seitsemän korttelin verran.

Hotellilla unta ei tarvinnut kauaa odotella. Jäi tämäkin päivitys aamuun. Mutta nyt voinkin kertoa, että matsi oli lopulta päättynyt kotijoukkueelle 9 - 4. Eli ei me missattu kuin kaksi viimeistä juoksua. Ilmoitettu yleisömäärä oli 20 574 ja stadionille mahtuisi 50 000 ihmistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti