lauantai 12. syyskuuta 2015

Grand Canyon & Flagstaff, AZ

Ensimmäisenä tarkennus eiliseen tekstiin. Eli hieman tutustuttuani tarkemmin asiaan selvisi, että kello siirtyi tunnilla taaksepäin Arizonaan saavuttuamme siitä syystä että Arizonassa ei ole käytössä kesäaikaa. Eli Arizona kuuluu samaan Mountain Time Zoneen kuin Utah, mutta koska Utahissa on vielä kesäajassa kellot niin Arizonassa kello on tällä hetkellä saman verran kuin Pacific Time Zonella. Eli luultiin voittavamme tunti huomenna, kun mennään Las Vegasiin. Mutta saatiinkin se eilen huomaamatta ihan turhakkeeksi pyörimään.

Aikaisen herätyksen jälkeen suunnattiin kohti Grand Canyonia. Flagstaffista on sinne matkaa puolentoista tunnin verran. Oli muuten pirun puuduttava tie taas, kun pelkkää suoraa tietä ja tasaista maastoa monia monia kymmeniä kilometrejä. Päästiin kuitenkin ajoissa perille ja saatiin auto helposti parkkiin. Sitten vähän sekoiltiin, että missä ollaan ja mihin pitää mennä. Lopulta pienen arpomisen jälkeen selviydyttiin pisteeseen mistä lähti punainen bussilinja, joka kulki edestakas kanjonin reunaa pitkin, pysähdellen yhdeksässä eri kohdassa. Bussit kulki noin vartin välein ja kävelyreitti meni myös koko matkan kanjonin reunaa pitkin. Joten pystyi hyppimään bussista toiseen tai kävelemään eri pisteiden välillä, kokonaismatka oli 13,6 kilometriä. Ilmaisia bussireittejä oli muuten yhteensä 3, jotka todella helpotti kulkemista ympäriinsä. Todella hyvin ja toimivasti järjestetty asiat, joka selittää osittain puiston suhteellisen korkeata sisäänpääsymaksua ($30).

Aluksi pysähdeltiin muutamilla pysäkeillä ottamassa kuvia ja ihmettelemässä. Maisemat oli niin uskomattomat ettei niitä pysty sanoin kuvaamaan. Sitä oli vaikea käsittää edes vaikka itse näki sen edessään. Kuvat näyttää ihan tylsiltä. Oikeestaan ihan turhaan edes katsotte niitä... (Ihan ku tätä blogia joku muu lukisi kuin meidän molempien äidit)
















Sitten käytiin bussin päätepisteessä missä oli gift shop ja toiletit. Maisemia sieltä ei vaan paljon näkynyt kun reunalla oli kasvustoa enemmälti. Perus tourist trap mesta. Mut vesipisteellä pullot täyteen ja bussilla takaisin päin. Pari pysähdystä taas ja viimeisten kolmen pysähdyksen väli käveltiin. Noin 3 kilsaa ja lopussa aika kovaa alamäkeä (onneks näin päin).










Tähän väliin vielä pari kännykällä otettua panoramaa.






Sittenpä piti löytää vielä auto. Taas pientä säätöä, mutta vahingossa löydettiin oikealle parkkikselle. Nyt täytyy todeta, että niin paljon kuin mekin ollaan reissuillamme tehty virheitä niin ollaan me jotain opittukin. Takakontin lämmin vesi on parempi kuin ei vettä ollenkaan! Säästää rahaakin kun ostaa vähintään 24 pullon pakkauksen kerrallaan (peukut meille).

Seuraavaksi suunnattiin autolla kohti Desert Viewiä. Tämä meidän oli alunperin tarkoitus jo eilen ajella läpi, mutta onneksi jätettiin tällä päivälle. Sai samalla kertaa ihmetellä koko jutun, Taas pysähdeltiin useammalla kuvauspaikalla. Eräs hauska heppu tarjoitui ottamaan meistä yhteiskuvan ja oli ihan fiiliksissä asiasta. Täällä on hyvin yleistä, ei nimittäin saa koskaan rauhassa ottaa selfieitä kun joku haluamassa ottaa kuvaa sun puolesta (mutinaa).










Sen jälkeen kaahailtiin takaisin majoitukselle ja pienen naamanpesutauon jälkeen suunnattiin Flagstaffin keskustaan syömään. Onneksi käytiin eilen illalla autolla pyörähtämässä siellä, ei muuten varmasti olis jaksettu lähteä sinne tänään. Todella mukavan vilkas keskusta! Huomaa aina kun kaupungissa on yliopisto. Elämä on paljon virkeämpää ja ihmiset kävelee paikkoihin sekä baareja riittää. Käytiin syömässä mukavassa panimoravintolassa Lumberyard Brewing Co, jossa sai taas maistella maukkaita pienpanimon oluita. Sen jälkeen käppäiltiin keskustassa sulattelemassa mahoja ja törmättiin pieneen esitykseen. Useita eri tyyppejä kävi pyörittelemässä vaikka minkä näköisiä tulijuttuja ja live bändi soitti vieressä hyvää musaa (Aten mielestä se muistutti TOOL:ia).






Huomenna kohti Las Vegasia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti