perjantai 25. syyskuuta 2015

Mount Rushmore, SD & Mitchell, SD

Atte lähti hakemaan krapulaa Deadwoodista ja onnistui tavoitteessaan helposti. Eli aamu ei ollut kaikkein virkein. Joka tapauksessa oli ajoissa lähdettävä kohti Mount Rushmorea. Matkaa ei onneksi ollut kuin reilu tunnin verran.

Yllättäen vuori, tai siis naamat vuoressa, vaikutti jotenkin pieniltä. Nähnyt vaan leffoissa ynnä muussa ja jostain syystä oli ihmeellinen mielikuva että ne olisi isommat. Siis isothan ne on, mutta jotenkin oudon pienet.






Ja taas ei keretty edes rueta ottamaan yhteiskuvaa kun eräs mies hyökkäsi tarjoutumaan kuvanottajaksi. Eikä se raukka sit edes osannut ottaa sitä kuvaa. Tuskin puoli minuuttia sen jälkeen tuli eräs nainen juoksujalkaa paikalle ja olisi halunnut ottaa kuvaa. Hemmetti antakaa meidän ottaa rauhassa meidän typeriä selfieitä!!!




Sen jälkeen oli pakko mennä jätskille, koska oli tullut tuijoteltua kateellisena muiden jäätelöitä jo jonkin aikaa. Herkkutelun ja gift shopissa hengailun jälkeen huomattiin autolla, että aikaa oli vierähtänytkin puolitoista tuntia. Kurvattiin siis vauhdilla kohti Mitchelliä. Onneks matkaa oli enää 480 kilometriä edessä.

Lounastauon jälkeen kun matka jatkui huomattiin yhtäkkiä tienvarressa kyltit Dances With Wolves elokuvalavasteista. Pakkohan sitä oli kurvata katsomaan. Löydettiin vahingossa ihan huippu paikka! 










Elokuvalavasteiden lisäksi päästiin kiertelemään 1880-luvun kaupungissa. Kaikki rakennukset on siirretty paikalle muualta South Dakosta ja sisustettu aidoilla vanhoilla esineillä.
















Tämän pysähdyksen jälkeen oli mieli taas virkeä. Tietty matkaa oli vielä 350 kilometriä jäljellä. Ja aikavyöhykekin vaihtui jossain välissä ja menetettiin taas tunti elämästämme. Loppumatkasta väsymys alkoi olla huomattavaa. Juttujen taso meni nimittäin siihen, että oltiin innoissaan jos arvasi etukäteen oikein minkä osavaltion rekisterikilvet ohitettavassa rekassa oli. Majoitukselle pääsy ei tullut siis yhtään liian aikaisin.

Syömään suunnattiin majoituksen lähellä olevaan Ruby Tuesday -ravintolaan. Alkuun otettiin shrimp fondue tortillasipsien kera. Pääruuaksi meitsi söi pienen pihvin kera lobster tailin ja Atte söi tilapia + shrimps + lobster tail. Yhteiseksi jälkkäriksi makusteltiin valkosuklaa-kirsikka-juustokakkua. Josta ei ole kuvaa, sori.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti