torstai 10. syyskuuta 2015

Canyonlands & Arches National Park, UT

Hyvä yö takana ja ainoastaan vähän nuutunut olo kun lähdettiin ajamaan klo 09:15 Grand Junctionista kohti Utahia ja Canyonlandsia. Kun päästiin Utahin puolelle ei osavaltio heti ensimmäisenä ihan vakuuttanut. Ensimmäiset 40 mailia oli pelkkää kuivuutta silmän kantamattomiin eikä interstaten varrella ollut edes bensiksiä tai mitään muutakaan. Onneksi meillä oli bensaa riittävästi.




Maisemat alkoi onneksi muuttumaan kun lähennyttiin Canyonlandsia.




Päätettiin ensimmäiseksi ajaa Dead Horse Point State Parkiin ($10). Näköalapaikalla avautui upeat näkymät laaksoon.








Seuraavaksi ajettiin Canyonlands National Parkiin ($10) Island in the Skyn puolelle. Täällä pysähdyksiä olikin sitten monia. Meikäläisellä meinas happi rueta loppumaan kuumuudessa vaikkei näköalapaikoille onneksi tarvinnut kävellä pitkiä matkoja. Antibiootit auttanut siihen ettei kurkkuun enää koske, mutta keuhkot meinaa tulla ulos yskimällä. Ja nenäliinakauppaan kohta suunnattava, kun varastot loppumaisillaan.

Grand View Point Overlook






Buck Canyon Overlook






Green River Overlook






Mesa Arch




Shafer Canyon Overlook






Sitten alkoi loppua Ateltakin puhti, joten suunnattiin Moab nimiseen kaupunkiin syömään ja pitämään tuumaustauko. Pohdintojen jälkeen tultiin siihen tulokseen, että ajellaan vielä Arches National Parkiinkin ($10). Jää kuitenkin harmittamaan jos ei mennäkään.

Balanced Rock






Delicate Arch




Garden of Eden






Double Arch






The Window Section






Park Avenue Viewpoint






Sittenpä olikin aika suunnata kohti Monticelloa ja illan majoitusta. Takana pitkä päivä, vietettiin yhteensä kaikissa puistoissa vajaa 7 tuntia, mutta kyllä oli kaiken vaivan arvoista! Huomenna taas matka jatkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti