perjantai 17. elokuuta 2018

Trittenheim, Saksa

Tänään taas matka jatkui. Tarkoituksenamme oli ajella läpi Alsacen viinitie pohjoiseen mentäessä. Kävi kuitenkin aika äkkiä selväksi ettei tulla jaksamaan sitä kokonaan. Meidän taistelulaiva Mondeo on nimittäin hippasen haasteellinen pyöritellä pienien kylien läpi.



Sinniteltiin kuitenkin sellaiset 35 km, jonka jälkeen oltiin ihan loppu. Siirtyminen moottoritielle ei tullut yhtään liian aikaisin.

Ranskassa ei ole käytössä vignette systeemi vaan tullitiet. Eli moottoriteillä ajamisesta maksetaan sen mukaan kuinka pitkän matkaa ajelet. Samoin kuin Italiassa ja Kroatiassa. Ajelimme aluksi Strasbourgin jälkeen moottoritietä sellaiset liki 80 km, mikä maksoi 8,80 €. Ongelma kuitenkin ilmeni siinä vaiheessa, kun tullilta matkaa jatkaessa ei saatukaan uutta lippua. Olimme siirtymässä seuraavasta liittymästä pois, mutta eihän se tietenkään onnistunut kun ei ollut lipuketta minkä mukaan maksaa. Meni taas pikkasen tunteisiin ja tuli vatsan väänteitä. Onneksi jostain kopista hyppäsi ranskalainen herra auttamaan hukassa olevaa suomalaista. Lopulta poistumismaksu oli 70 senttiä ja päästiin jatkamaan matkaa.

Välietappina meillä oli pieni koukkaus Luxemburgin puolelle ja siellä Bernard & Massardin viinitila. Pääsimme mielenkiintoiselle kierrokselle tutustumaan kuohuviinin valmistamiseen. Sen jälkeen oli mukava makustella muutamat lasilliset kuohuvaa terassilla.



Matka jatkui kohti Moselin laaksoa ja tämän päiväistä majoitusta. Atte raukka on saanut joko auringonpistoksen tai eilinen kanin syöminen ei ollut hyvä veto. Joten tänään on kaikinpuolin ollut hieman matkaväsymystä. Ilta vietettiin hiljaiseloa majoituksella ja kerättiin voimia huomiseen Moselin valloitukseen.

Päivän kilsat 325 km.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti