lauantai 11. elokuuta 2018

Bled, Slovenia

Hieman paremmin (ilmastointi toimi) nukutun yön jälkeen aamupalalla tuli pieni haikeus, koska matka jatkuu taas tänään. Olisi näitä maisemia voinut ihastella useamman viikon, sekä näitä viinejä.







Ei onneksi tarvinnut pitää mitään kiirettä, koska matkaa tälle päivälle oli tiedossa vain about 100 km. Reittivalinnaksi otettiin tosin suorin tie vuorien yli. Joten noiden kilometrien ajoajaksi annettiin reippaasti yli kaksi tuntia. Heti alkuunsa pysähdyttiin läheiselle näköalapaikalle Gonjačeen. Kiivettiin ylös betoniseen torniin, josta avautui upeat näkymät pitkälle Gorinska Brdan alueelle. Ylhäällä tornissa tosin ihailun ohessa meinasi vetää jalat veteläksi, kun torni heilui mukavasti tuulessa.





Sitten vähän maisemia matkan varrelta.







Seuraavaksi vielä pari videota niin näette millaista lähes koko tämän päivän ajaminen oli. Keskinopeus matkalle oli about 40 km/h.



Bledin kaupungin läpi ajettaessa näimme vain turisteja joka puolella. Päätimme siis käväistä kaupasta hakemassa syötävää, koska majoituksessamme on tänään oma keittiö. Eli chillataan eikä lähdetä tappelemaan turistien kanssa ravintoloihin. Majoituksella meidät otti vastaan ihana vanha pariskunta. Talo on alppihenkinen kolme kerroksinen, jossa meidän huoneistomme sijaitsi toisessa kerroksessa. Oli kuin olisi tullut 70-luvun mummolaan, hellyttävää ja kodikasta. Meillä on hienosti läpi talon oleva huoneisto ja molemmilla puolilla on parvekkeet. Ei pöllömmät maisemat napostella pientä suolaista ja maistella slovenialaista kuohuviiniä.



Lopulliset kilometrit tälle päivälle 111 km.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti