tiistai 14. elokuuta 2018

Feldkirch, Itävalta

Sumuinen aamu kutsui meidät jatkamaan matkaa.


Vettäkin alkoi satamaa heti alkumatkasta, joten ei kiinnostanut pysähdellä katselemaan maisemia. Innsbruck ohitettiin myös, koska vuorilla näytti pilvet olevan niin alhaalla ettei olisi ollut järkeä lähteä ryntäilemään näköalapaikoille mistä ei näe mitään. Niin ja onhan se kaupunki nähty kertaalleen viisi vuotta sitten.




Tämän päivän ajelut Itävallan puolella oli tälläkin kertaa todella tunneli-voittoista. En varmaan paljon valehtele, jos sanon että ajettiin yhteensä lähes 40 km pelkästään tunnelissa. Piti mykistää Google mapsistakin ilmoitukset, kun ei jaksanut kuunnella koko ajan "GPS signaalia ei löydetty". Matkalla oli myös yksi maksullinen Arlbergtunnel, joka maksoi 10 € ja oli pituudeltaan 15508 metriä.


Matkamme varrelle sattui tänään ensimmäinen kolari. Jouduttiin puoli tuntia seisomaan ensin motarilla jonossa. Sitten matelimme kaupungin läpi kiertotietä, eli lopulta menetettiin 55 minuuttia ennen kuin oltiin takaisin moottoritiellä. Saattoi lopulta ehkä mennä vähän tunteisiin. Paino sanalla vähän vai oliko se sittenkin ehkä.

Kierrettiin vielä tämän päivän matkan päätteeksi Liechtensteinin kautta, koska huomenna on ilmeisesti jonkun sortin katolilainen pyhäpäivä. Eli ei uskallettu jättää huomiselle Hofkellerein viinitilalla käymistä, koska se olisi ollut kuitenkin kiinni. Käytiin Hofkellerein viinitilalla viimeksi European Tourilla vuonna 2013 ja siksi oli kiva päästä uudestaan hakemaan hyviä viinejä (lisää) takakonttiin.







Lopullinen määränpäämme tänään oli Itävallan puolella Feldkirchin kaupunki. Hotelliin (tällä kertaa siis ihan oikeaan hotelliin) kirjautuessa respan täti antoi meille vanhan kaupungin kartan ja selitti mistä päästään helposti kävelemään sinne. Samalla kertoi myös mistä löytyy ravintola, missä ruokailuun ei tarvitse käyttää niin paljon rahaa. Särähti vähän korvaan ja närkästyttiinkin huolella. Mutta ei se tietenkään estänyt meitä menemästä syömään sinne.

Ruokailun jälkeen pyörittiin vanha kaupunki pari kertaa ympäri. Saatiin jostain syystä kummaksuvia katseita, kun tyytyväisenä käppäilimme kesävaatteissa ja nautimme sateen jälkeisestä viileydestä. Suurimmaksi osaksi muilla oli jopa tuulitakit ja kaulaliinat sun muut kylmän kelin varustukset.




Jäätelö maistuu aina, oli kylmä tai lämmin. Terkkui äipälle!


Päivän kilometrit olivat 287 km.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti