keskiviikko 15. elokuuta 2018

Riquewihr, Ranska

Aamulla tankattiin hyvät aamupalat hotellilla (Atte joi kaksi tupla espressoa harkiten vakavissaan vielä kolmatta) ja sen jälkeen suunnattiin suoraan Sveitsin puolelle. Liechtensteinin kautta ei tarvinnut tänään ajaa, koska hoidettiin eilen se Hofkellerein viinitilalla käynti.

Rahat ilmeisesti poltteli taskussa, joten pysähdyttiin heti kärkeen Sveitsin puolella Appenzellin kaupunkiin shoppailemaan. Oli todella kivan näköinen pieni kaupunki, jossa olisi voinut viettää kauamminkin aikaa. Pyhäpäivän vuoksi saatiin puolitoista tuntia ilmaista parkkiaikaa, mikä oli hyvä koska luottokortti ei olisi maksuvälineeksi käynyt ja paikallista valuuttaa ei ollut lainkaan mukana.






Seuraava välietappi oli Rheinin putoukset.






Päivä menikin sitten Sveitsin kylien läpi nytkytellessä, koska sen verran pihejä oltiin että ei kiinnostanut maksaa 40 € Sveitsin vignetestä yhden päivän ajoa varten. Eikä tilanne Saksan puolella parantunut, kun tiet olivat melkein yhtä pieniä. Freiburgin kaupungin läpi ajaessa kolari, jälleen kerran, viivästytti meitä lähes puoli tuntia. Tänään kilometrejä tuli 268 km, joiden ajamiseen meni sellaiset kivat kuusi tuntia, siis pelkkää ajamista. Pikkasen koetteli hermoja välillä.

Ranskan puolelle päästyämme muut autoilijat katosivat jonnekin ja päästiin tykittämään rauhassa loputtomilta tuntuvien maissipeltojen läpi.



Siis hetkinen. Maissipeltojen? Luulin että tullaan viinialue Alsacelle. Onneksi loppumetreillä ne viiniviljelmätkin löytyivät. Kuva majoituksen ikkunasta.


Majoitukseltamme on onneksi vain kivenheiton matka Riquewihrin vanhaan kaupunkiin. Joten reissumme kaikkein raskaimman ajopäivän jälkeen oli kiva mennä syömään ja juomaan viiniä. Mielialakin nousi kummasti, kun sai ruokaa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti