maanantai 6. elokuuta 2018

Mád, Unkari

Mahdollisesti hieman rauhattomasti nukutun yön jälkeen: mmmm...aamupalaa..


Tänään ennen matkaanlähtöä kinasteltiin parkkipaikalla, lähinnä Mr. Burnsin kanssa päivän reittivalinnoista. Jonkinlaisen konsensuksen löydyttyä (edes oikeasta ilmansuunnasta) kaasuteltiin matkaan hyvissä ajoin karvan verran ennen klo 9. Puolalaisia radiokanavia jaksettiin surffailla melkein puoli tuntia, jonka jälkeen tyydyttiin taas hiljaisuuteen. Testattiin radiota Slovakiankin puolelle päästyämme, mutta samaa shittiä se oli sielläkin.

Tänään aika meni lähinnä reitin seuraamiseen googlesta, koska Burns ei ollu ihan messissä. Puolan puolella saatiin loput zlotyt kulutettua jätskiin ja mentoseihin. Saatiin muuten ehkä 10 pisaraa vettäkin taivaalta. Vaikka välillä kyllä näytti enemmänkin uhkaavan tummalta taivas. Pilvet ovat kyllä tänään olleet pelkkää plussaa. Ei tuo auringon porotus suoraan joko otsalohkoon tai massuun niin kovin nautinnollista kokoaikaisesti ole.

Matkalla Unkariin reittimme kulki (yllättäen) Slovakian läpi. Pysähdyimme matkalle sattuneeseen isoimpaan kaupunkiin, Trebisoviin, kauppaan. Alkoholi oli edullista, mutta muuten ei kaupunki oikein vakuuttanut. Slovakian puolella ajaessa nähtiin muuten ehdottomasti eniten poliiseja tähän asti.

Maasto oli tänään mukavaa ajamisen kannalta. Kumpuilevaa ja vaihtelevaa. Tosin Slovakian ja Unkarin rajan lähettyvillä tie kulki ainakin 10 kertaa saman junaradan yli edestakaisin. Se alkoi lopulta pikkasen ärsyttämään. Minkä lisäksi Slovakian ja Unkarin tiet ovat selkeästi Baltian ja Puolan teitä kapeammat. Joten sekopäiset paikalliset, jotka haluaa ajaa ylikovaa, oli Mondeo vähän niin kuin tientukkeena vaikka kuinka painoi reipasta ylinopeutta itsekkin.

Majapaikkamme seuraavat 2 yötä sijaitsee Mád nimisessä kylässä Tokajin alueella Unkarissa. Heitettiin tavarat vaan äkkiä sisään ja suunnattiin kohta ravintola Első Mádia. Alkuun maisteltiin yhdessä lajitelma juustoja sekä bruchettoja. Pääruuaksi molemmat valitsimme grillattua possua kaikenlaisilla härpäkkeillä. Jälkkäriksi maistui vielä suklaakakku. Mukaan ravintolalta ostettiin kaksi paikallista viinipulloa. Unkarin nollatoleranssi kun ei houkuta testaamaan viinin juomista ja autoilua.




Näin ensikosketuksella Unkari vaikuttaa aika kalliilta maalta. Ravintolaruuat ja pari pulloa viiniä mukaan, niin lasku oli sellaiset 19 000. Katsotaan mitä huominen tuo tullessaan.

Nyt lasi tai pari viiniä majoituksen terdellä ihanassa viilenevässä illassa.


Päivän kilometrit 459 km.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti