maanantai 20. elokuuta 2018

Paderborn, Saksa

Matka jatkui tänään taas hetken matkaa kotiinpäin. Tämän päivän kohteena oli Paderborn. Ajopäivä oli mukava, koska oli pilvistä ja välillä sateli vähän vettä. Maisemista tosin ei ole mitään kerrottavaa. Liikennettä ja tietöitä riitti koko matkan.

Paderbornissa kerettiin hotellilla hieman hengähtää ennen kuin lähdettiin illan jalkapallomatsiin; SC Paderborn vs. FC Ingolstadt. Auto saatiin hyvin parkkiin heti stadionin läheisyyteen. Kukaan ei ainakaan tullut pyytämään rahaa, joten kai se parkkeeraaminen ilmaista oli. Paikalliset poliisit tosin naureskeli avoimesti suomirekkareille.


Tummanpuhuvia pilviä oli taivas täynnä, mutta onneksi matsin aikana ei satanut vettä muutamaa vesipisaraa lukuunottamatta. Minulle nimittäin myytiin tämä juttu näin: paikat on kolmannella rivillä katoksen alla eli ei haittaa vaikka satais vettä. Noh, todellisuudessahan siitä katoksesta ei olisi ollut mitään hyötyä. Paitsi ehkä siinä tilanteessa, jos vettä olisi satanut luotisuoraan. Onneksi ei siis satanut. Kuin sen pari pisaraa.

Stadionilla rostbratwurst, currywurst ja bretzel maistuivat, yhteishintaan 9 €. Ei oo hetkeen tullu saatua noin paljon sapuskaa noin vähällä rahalla. Yleensä kun stadioneilla saa pelkästään mauttomia ruokia jäätävään ylihintaan.


Yleisömäärä oli matsissa 9420 ja lopputulos 2 - 1. Tunnelmaltaan peli oli varsin viihdyttävä.



Päivän viimeinen vitsaus oli stadionilta takaisin hotellille pääseminen. Ensin venattiin 15 minuuttia, että päästiin pois parkkialueelta. Sen jälkeen madeltiin yhtä ainoaa kulkuväylää pois stadionin läheltä. Erikoiset järjestelyt. Ei lainkaan sellaiset saksalaisille tyypilliset järjestelmälliset järjestelyt. Tai no tavallaan joo, järjestelmälliset koska vain yksi poistumistie. Mutta ei niinkään toimiva järjestely. Ei menny tällä kertaa onneks tunteisiin, kovin pahasti. Lopulta meillä meni reilut 30 minuuttia, että päästin 5 minsan matka takaisin hotellille.

Päivän kilometrit olivat tasan 300 km.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti