torstai 21. joulukuuta 2017

New Orleans, LA (part 4)

Huh huh... Ei tämä kokoaikaisessa kosteassa ilmanalassa eläminen ole todellakaan meikäläisten juttu. Kosteusprosentti on ollut alimmillaan 75% täällä olon aikana ja sekin vain hetkellisesti päivällä. Suurimmaksi osaksi aikaa kosteusprosentti kuitenkin huitelee siinä 90-94% kohilla. Jos jotain positiivista haluaa kosteudesta hakea niin ei ole ainakaan tarvinnut käyttää kosteusvoiteita eikä huulirasvaa. Sykkyrällä olevat hiukset ja koko ajan hieman kosteat vaatteet ovat sitten niitä vähemmän positiivisia asioita.

Aamulla jouduttiin odottelemaan hetken aikaa liikkeelle lähtemistä, kun vettä vähän sateli (taas). Lopulta lähdettiin uhmaamaan kohtaloamme ja suunnattiin ratikkapysäkille. Tällä kertaa lähdettiin kauemmas keskustasta ja ostettiin $3 kustantavat päiväliput, joilla päästään ajelemaan ratikalla niin paljon kuin mieli tekee. Suuntasimme siis ensin Lafayette Cemetery no. 1, joka on vuodelta 1833. 


Hautausmaalle olisi voinut ostaa myös opastetun kierroksen. Me piheinä ihmisinä mieluummin luotettiin TripAdvisorin suosittelemaan self guide sivustoon, jonka mukaan kierreltiin tutustumassa hautausmaahan.








Tässäpä vähän nippelitietoa teillekin. Jos New Orleanssissa haluaa tulla haudatuksi maahan, niin hautapaikka on tällainen (ei siis varsinaisesti maassa):


Yleisempi hautaustapa on nämä hautaholvi systeemit. Tämä juttu toimii siis niin, että kuollut suljetaan holvin yläosaan. Kun seuraava tyyppi kuolee, niin yläosan heppu pistetään pussiin ja siirretään holvin alaosaan. Tällä tavalla uusi tyyppi pääsee holvin yläosaan ja näin jatketaan niin kauan kuin heppuja on samaan holviin tulossa. Välillä tietty holvi suljetaan. Hautausmaalta löytyi yksi vanha avonainen holvi, mistä näkee millaiset holvit ovat sisältä.


Hautausmaalta ajeltiin ratikalla keskustaan ja käveltiin joen rantaan kuvaamaan Natchezin tulo satamaan. Samaan aikaan sää teki omituisen täyskäännöksen, kaikki pilvet hävisivät taivaalta ja aurinko alkoi porottamaan. Omituisia säävaihteluita täällä. Tästä ei tosin valiteta, koska loppupäivä oli upean aurinkoinen ja lämmin, enemmän kuin kostea ja hikinen.



Sataman jälkeen käväistiin tsekkaamassa vanhin rakennus koko jenkkilässä (valmistunut vuonna 1732), jossa toimii baari. Baarin nimi on Lafitte's Blacksmith Shop.



Sen jälkeen vaan hengailtiin Bourbon Streetillä ja sen lähistöllä viimeistä kertaa tämän reissun aikana.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti