sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Loppujaarittelut

CHEVY MALIBU
Auto oli muuten ihan hyvä, mutta voi piru miten pieni sen bensatankki olikaan. Täydellä tankilla pystyi ajamaan maksimissaan 600 km, todellisuudessa kuitenkin lähempänä 500 km kovan kulutuksen vuoksi. Eli juuri ja juuri selvittiin ettei tarvinnut ajopäivinä tankata kahta kertaa saman päivän aikana. Toinen asia mikä reissun loppua kohti pisti ärsyttämään, oli se kun auto sammutti itsensä aina pysähtyessä. Eikä ainoastaan se, vaan siihen liittyvä todennäköisesti ilmastoinnista kuuluva lorina. Tuntui siltä, että lorinat sun muut vain lisääntyivät viimeisen viikon aikana. Ihan mukava auto yhden reissun ajaa, mutta seuraavalla kerralla valitaan kyllä joku muu.

MITÄ NÄHTIIN
Maileja kolmeen viikkoon kertyi yhteensä 2 270, eli 3 653 km. Bensaan meni rahaa $149, eli sellaiset (hurjat) 127€. Halvimmillaan bensa maksoi alle 2 dollaria gallonalta, eli tehden litrahinnaksi noin 0,50 €. Tällä kertaa pyörittiin neljän osavaltion alueella, joissa yövyttiin yhteensä yhdeksässä eri kaupungissa. Rekisterikilpi-pelissä nähtiin vihdoinkin West Virginia, ja sen lisäksi 40 eri osavaltion rekisterikilpeä.

TEXAS
Texasin ruuhkat olivat aivan infernaaliset. Sen lisäksi myös pahimmat kaahaajat löytyivät Texasista. Vaikka itse ajoi 10 mailia ylinopeutta, niin silti oli koko ajan muiden autolijoiden jaloissa. Eli muut ajoivat vähintään sen 15-20 mailia ylinopeutta koko ajan, joka paikassa. Texasissa oli myös suurempaa kuin muualla, autojen määrät ja siihen liittyvät kaistat sekä järkyttävän suuret liittymät ja moottoriteiden vierellä kulkevat syöttötiet. Itä-Texas, missä pyörittiin, ei hirveästi meitä vakuuttanut. Eli jos Texasiin joskus uudestaan mennään, niin suunnaksi siellä otetaan Länsi-Texas cowboy-meininkeineen. Jopa paikalliset sanoivat meille, että Texasin itä- ja länsiosat ovat kuin eri osavaltiota. Niin paljon ne eroavat toisistaan.

LOUISIANA
Viinejä ja siitä vahvempia alkoholijuomia ei pystynyt ostamaan kaikista ruokakaupoista. Viinit piti käydä ostamassa erillisestä kaupan osasta, missä kassalla kysyttiin kaikilta henkkarit ja kassahenkilö syötti syntymävuoden koneeseen ennen myyntiä. Toisenlaisiakin menettelyjä oli, riippuen kaupungista. Esimerkiksi yhdessä paikassa oli kyllä myynnissä viinejä ja likööreitä, mutta niin vain eggnog jäi ostamatta koska sitä ei saanut myydä sunnuntaisin. Toisaalta taas New Orleasissa juotiin avoimesti alkoholia kaduilla ja sitä sai ostaa vapaasti melkein mistä vaan. Louisianassa oli paljon hyviä ravintoloita, joissa oli tarjolla tuoreita mereneläviä. Vaikka osavaltiossa on paljon ranskankielisiä ja paikkojen nimet samaten, niin emme juurikaan kuulleet sitä missään puhuttavan. Toisaalta taas todennäköisesti ranskankielinen puhui automaattisesti meidän kanssa englantia. Louisianassa yllätti myös teiden huono kunto. 

ALABAMA
Käytiin Mobilen lisäksi ainoastaan yhdessä kaupungissa, Daphne. Mobile muistutti Louisianan vauraimpia osia. Siellä oli runsaasti upeita vanhoja kartanoita. Mobile tuntuisi olevan myös osavaltion liberaalisimpia kaupunkeja. Siitä ei ainakaan huokunut lainkaan etelävaltioiden vanhoillisuus.

MISSISSIPPI
Maasto oli yllättävän vaihtelevaa, joten ajaminen oli miellyttävää eikä tullut puutumista tasaisen suoraan tiehen, koska koko ajan oli nyppylää ylös alas. Paikoitellen huomasi, että kyseessä on USA:n köyhin osavaltio. Natchez oli taas sen täydellinen vastakohta. Vaikka rikkaudella ei siellä enää pröystäilläkään, niin varaus huokui monessa paikassa, esimerkiksi 1800-luvulta säilyneissä kartanoissa.

REISSUN TOP5 KOHOKOHDAT

  1. US-290 Wine Road
  2. Tabasco Factory
  3. Bed & Breakfast majoitukset
  4. San Antonion River Walk
  5. Kaikki muut mitä tehtiin ja missä käytiin


MISTÄ EMME PITÄNEET TOP5

  1. Texasin loputtomat ruuhkat (ja syöttötiet)
  2. Air France & Charles de Gaullen lentoasema
  3. Teiden huono kunto paikoitellen, etenkin Louisianassa
  4. Molempien jenkkifudismatsien jäätävän kylmät ilmat
  5. Joulupäivänä liki kaikki oli suljettuna (valitsimme liian pienen kaupungin)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti