maanantai 25. joulukuuta 2017

Natchez, MS

Viileä aamu ja oli ihana päästä jatkamaan matkaa! Kiva majoituksen täti lupasi hävittää meidän rikkinäisen matkalaukun, niin ei tarvinnut sitäkään lähteä itse yön pimeinä tunteina upottamaan jonnekin suonsilmään. Huippu alku jouluaatolle.

Matkaa Natcheziin oli 335 km. Päivän aikana ajeltiin käytännössä koko Mississippin halki. Natchez nimittäin sijaitsee ihan Mississippijoen rannalla ja joen toisella puolella on Louisiana. Jouluaaton liikenne oli rauhallinen ja oli tosi kiva ajella pitkin pienempiä highwayta.


Majoitukselle löydettiin helposti ja voi vitsi se olikin upea talo. Hämmennyttiin niin ettei tajuttu ottaa valosan aikaan kuvia. Onneksi huomenna on uusi päivä ja aikaa ottaa kuvia. B&B:n pitäjä oli todella ystävällinen ja miellyttävä mies nimeltään Troy. Hän kertoi meille Natchezin historiasta ja antoi kasan esitteitä eri historiallisista taloista joihin kannattaa käydä tutustumassa. Lupasi myös ottaa selvää mihin kaikkiin taloihin pääsee tekemään kierroksia huomenna, vaikka on Joulupäivä. Talon alakertaa koristaa muuten upea joulukuusi.


Huoneemme on puolet yläkerrasta, ja siihen on erikseen rakennettu upeat kylpyhuonetilat.




Troy kertoi, että olemme hänen esimmäiset suomalaiset vieraat ja naapuriksemme tulee belgialainen pariskunta. Kerkesin vertailun vuoksi ottaa kuvan heidänkin huoneesta. Vahingossa kävin ihan sisällä asti katsomassa, että heidän huoneessa on vain mini pieni kylpyhuone suihkukopilla.


Kun oli saatu raahattua matkalaukut huoneeseen, lähdimme etsimään ruokakauppaa ja juustoja viinin seuraksi. Kävimme kaupassa sekä Natchezissa, että Louisianan puolella Vidalian kaupungissa. Saalis jäi hieman köyhäksi juustojen osalta, mutta se oli odotettavissa oleva ongelma. Täällä ei nimittäin perus ruokakaupoista löydä muuta kuin 10 eri cheddarlaatua, jotka kaikki on yhtä laimeita omaan makuun. Onneksi olimme kuljettaneet Texasin viinitiloilta hyvät viinit jouluaaton kunniaksi.



Ilta meni rauhallisesti joululauluja kuunnellessa ja viiniä siemaillessa. Rakkautta kaikille sinne kotiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti