sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Matkalla kotiin

Viimeinen aamu hotellissa oli erikoinen. Ensinnäkin aamulla klo 7:30, joku yritti tulla meidän huoneeseen. Sen lisäksi myös siivooja kolkutteli ovella ennen kuin oltiin lähdetty. Omituista meininkiä...

Kaikkein parasta tässä aamussa oli tietenkin se, että kotimatka alkaa! Ajomatkaa lentokentälle oli vähän vajaa kaksi tuntia ja se taittui mukavasti reissun hyviä sekä huonoja puolia miettiessä. Lounaalle pysähtymisestä huolimatta olimme lentokentällä hyvissä ajoin.

Ruumaan menevät laukut oli onnistuttu pakkaamaan lähes grammalleen täydellisesti. Ja onneksi lentokenttävirkailijaa ei pahemmin kiinnostanut paljonko meidän käsimatkatavarat painoi. Ne nimittäin painoi... kaksi vetolaukkua liki 24 kg ja reppu 10 kg... Hän lätkäisi vaan käsimatkatavaratarrat kiinni niihin ja eteenpäin. Kaiken tämän käsimatkatavaran kanssa turvatarkastus olikin muuten tosi miellyttävä kokemus kenkien riisumisen ynnä muun kanssa. Huoh..

Vaikka aikaa lentokentälle jäi paljon, niin se meni hyvin letkeästi. Nimittäin meidän terminaalissa soitti livebändi jazzia. Mukavan erilaista meininkiä.


Olimme ostaneet meno- ja paluulennot KLM:ltä, mutta Houstonin ja Pariisin välisen lennon operoi Air France, joka oli meille uusi lentoyhtiö. Air Francen lentokoneessa olikin sitten kivat muoviset kaukalot penkkeinä. Niiden osalta ehkä epämukavin lento ikinä! Untakaan ei kerennyt lennon aikana saada.

Väsymys tosin väistyi tehokkaasti, kun pisti pikkasen vituttamaan Pariisin Charles de Gaulle lentokentän toiminta. Lentokoneesta päästyämme jouduimme ensimmäisenä turvatarkastukseen. Jossa jouduimme odottamaan vartin verran, että meidän tietokone tutkittiin ettei se vain ole pommi. Meidän edellä menneen pariskunnan lentokentän duty freestä ostetut ja pussiin sinetöidyt kaksi viinapulloa myös tutkittiin toisen virkailijan toimesta erikseen myös käsin läpivalaisemalla ja sinetöimällä uudestaan. Oikeasti!

Tämän jälkeen päästiin siirtymään bussilla E-terminaalista D-terminaaliin. Jossa passin tarkastuksen jälkeen pääsimme yleiselle alueelle, mistä siis uudestaan turvatarkastuksen läpi jotta päästiin lopulta lähtöportille. Aivan naurettavaa pelleilyä! Ei edes pysty kommentoimaan enempää, koska olen niin järkyttynyt tästä turhuudesta...

Pariisin ja Helsingin välisen lennon operoi Finnair. Tällä lennolla onneksi tuli uni. Onneksi myös siitä syystä, että vaikka lentolipuissa luki lennolle kuuluvan ruokaa, niin Finnair ei sellaista ilmaiseksi tietenkään tarjonnut.

Viimeinen jännitys olikin sitten Helsinki-Vantaan lentokentällä kun odotettiin matkalaukkuja. Charles de Kakkaläjä, kun on kuuluisa myös siitä että vissiin joka neljäs matkalaukku häviää... Molemmat meidän matkalaukut kuitenkin lopulta saapuivat hihnalle. Ou jee! Kuvassa molemmat uudet matkalaukut, iso kultainen ja pieni violetti. Eiks ookkin hienot?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti