perjantai 15. joulukuuta 2017

Austin, TX (part 3)

Päivä lähti kivasti käyntiin, kun palohälytin pärähti päälle puoli neljältä aamuyöllä. Tuntui kuin pää olisi räjähtänyt, sen verran kova ujellus oli. Onneksi kyseessä oli väärä hälytys, mutta pistihän se pikkasen vituttamaan. Väsymys antoi vielä lisää unta, joten vitutuskin oli aamuun mennessä hälventynyt.

Aamupäivästä lähdettiin kohti McKinney Falls State Park:ia. Oli mukava päästä ulkoilmaan käppäilemään ja katselemaan maisemia. Pääsi samalla kivasti rauhoittumaan hektisestä texasilaisesta autokulttuurista. Puistossa olikin yllättäen paljon enemmän nähtävää kuin oli alunperin ajateltu ja vaikka nyt onkin kuivakausi, minkä näki hyvin vesiputouksien koosta, olivat puiston kalliomuodostumat vaikuttavan näköisiä.








Seuraavaksi otettiin suunta kohti kaupungin korkeinta kohtaa, eli Mount Bonnell:ia. Ilmaiselta nähtävyydeltä aukesikin hienot näkymät Colorado-joelle. Joen rannalla näytti olevan toinen toistaan isompia ja varmasti halpoja lukaaleja.




Seuraava osoite oli The Oasis on Lake Travis. Olipa upeat maisemat syödä lounasta ulkona, vaikka ilma hieman viileä olikin. Muuten paikka oli kokonaisuutena jotenkin omituinen yhdistelmä pieniä kauppoja ja ravintoloita eri tasoissa.



Viimeisenä suunnattiin suoraan Austinin keskustaan. Kiva pieni ruuhka taas löydettiin matkalla. Meni vain sellaiset matelevat 30 minuuttia vaivaisen 6 kilometrin matkaan. Ei kolareita, ei tietöitä, ei liikennevaloja, kolme kaistainen highway ja lisäksi maksullinen tullitie, mikä sekään ei näyttänyt vetävän. Eli ihan perus iltaruuhka. Vähän ennen keskustaa liikenne onneksi rauhoittui ja päästiin iskemään auto parkkiin lähelle 6th Street:iä.

Ekana pyrähdettiin läheiseen Moonshine Grill mestaan pakottavan toiletti tarpeen vuoksi ja jäätiin myös ekoille drinksuille. Atte valitsi juomaksi Hard Lemonade ja Eine maistoi Midnight Moon Strawberry moonshinea. Einen drinksun mansikka oli hengaillut moonshinessa varmaan pari vuotta, oli nimittäin niin viinan makuinen että jäi jopa Eineltä syömättä.


Drinksujen jälkeen käppäiltiin 6th Street:llä ja katseltiin kaupungin menoa. Baareja oli vierivieressä ja lähes jokaisessa kuppilassa oli live-bändi taikka artisti joko jo soittamassa tai kohta aloittamassa. Ei tätä paikkaa turhaan kutsuta live musiikin pääkapungiksi. Katu oli mielenkiintoisen erikoinen ja kokonaisuutena jopa eurooppalaisvivahteinen. Päädyimme kuuluisaan Voodoo Doughnut:in maistamaan paikan erikoisuutta pekoni-kinuskidonitsia. Voin kertoa, että oli aikas erikoinen sekoitus suolaista ja makeaa.



Darwin's oli paikka, jossa päädyimme avaamaan luottokortilla piikin. Siina aikaa viettäessä alkoi myös Piano&rummut toiveiltamat. Eine kiikutti dollarin kanssa Aten toiveen ja eipä mennyt kauaa kun Faith No Moren Easy soikin hienosti baarissa. Parin tunnin jälkeen päätettiin jättää 6th Street ja sen todella mielenkiintoinen yöelämä taakse ja suuntasimme majoitukselle kun ajokunto sen vielä salli.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti