keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Austin, TX

Aamulla pakattiin auto ja jatkettiin matkaa kohti Austinia. Matka olisi interstatea pitkin ollut lyhyt (noin 137 km), mutta sen sijaan me suuntasimme pienelle kiertoreitille. Nimittäin U.S. Highway 290 Wine Road:n kautta, jolloin matkaa kertyi (huimat) 232 km. Tien varrella sijaitsee yli 50 viinitilaa.

Ensimmäinen paikka missä pysähdyttiin oli Sister Creek Vineyards. Ihana pieni mesta, missä pääsi tekemään pienen itsenäisen tutustumiskierroksen viininvalmistukseen tilalla. Paikan pitäjä oli todella mukava mies, joka innostui heti kun kuuli mistä ollaan. Hän myös tiesi yllättävän paljon Suomesta. Valitsimme neljän viinin maistelupaketin ja saimme samalla todella kattavaa tietoa texasilaisesta viinihistoriasta ja kaikkea pientä kivaa tietoa viininvalmistuksesta sekä yleisimmistä rypäleistä, mitä käytetään texasilaisissa viineissä. Koska olimme Suomesta, kaveri antoi meidän maistella yhden extra viinin samaan hintaan. Mukaan lähti molemmat viinitilan jälkiruokaviinit.




Seuraavaksi pysähdyttiin Grape Creek Vineyards -tilalla. Heti parkkipaikalle ajettuamme näki, että nyt on käytetty rahaa. Paikka osoittautuikin pikkaisen liian fiiniksi meille. Pihapiirissä oli members only patio ja parkkiksella limo drop off. Päädyimme ostamaan yhden pullon rieslingiä ja poistuttiin äkkiä takavasemmalle.




Viimeinen pysähdys oli 4.0 Cellars. Sieltä löytyi erittäin mukava vanhempi rouva, joka innoistui aivan totaalisesti suomalaisuudestamme. Onneksi paikalla ei ollut muita asiakkaita, joten saimme rauhassa jutella rouvan kanssa tunnin ajan. Ostimme kuuden viinin maistelupaketin ja saimme tällä kertaa kaupan päälle vielä kaksi extra viiniä. Sen lisäksi saimme maistella myös juustoja ja kyytipojaksi tuli paljon tietoa suhteellisen tuoreesta (noin 15 vuotta vanha) Wine Road:sta sekä texasilaisten viinien nopeasta kasvusta ja suosiosta. Mukaan tarttui parin juuston lisäksi yksi makea valkkari sekä jouluaattoa varten kunnon punaviinipullo.


Siinä vaiheessa olo alkoi olla aika viinillä kyllästetty, joten suuntasimme suosiolla Austinia kohti. Kaupunkia lähestyessä pääsimme taas keskelle interstate ja syöttöteiden helvettiä ramppeineen. Osuimme kyllä oikeaan ramppiin ensimmäisellä kerralla, mutta aiottu käännös Walmartille jäi vajaaksi joten navigoimme majoitukselle. Nälkäkin alkoi siinä vaiheessa vaivata joten, kun oli raahattu tavarat huoneeseen, päätimme jalkautua kohti lähellä sijaitsevaa Buffalo Wild Wings -ravintolaa. Mmmm.... Wingsejä.... Annicalle terkkuja!


Vatsojen vajuttelun ja illan pimenemisen jälkeen suunnattiin autolla kohti Texas Longhorns vs Michigan Wolverines yliopistokoripallopeliä. Jännäkakka meinas tulla, kun surffailtiin pimeässä tietöiden ja hullujen texasilaisten autoilijoiden seassa. Onneksi löydettiin perille ehjinä ja saatiin auto parkkihalliin suolaiseen $15 event parking -hintaan. Pienen kävelymatkan jälkeen kerettiin vielä hetkeksi jonottamaan sisälle pääsyä. Oltiin kuitenkin ensimmäisten 5 000 joukossa ja saatiin luvatut ilmaiset 'May the horns be with you' -paidat, joita Atte oli innolla odottanut. Paikalla oli paljon Star Wars teeman mukaisesti pukeutuneita faneja ja koko tapahtuma oli hienosti muokattu Star Wars teemalle. Ottelukin oli viihdyttävä, vaikka kotijoukkue harmillisesti hävisi 52-59. Tapahtumassa oli järjestäjien mukaan yhteensä 12 504 katsojaa.




Hauska päätös illalle saatiin Walmartilla yhdentoista jälkeen, kun super iloinen kassapoika halusi nähdä meidän molempien henkkarit, kun oltiin ostamassa olutta ja kuohuviiniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti