tiistai 26. elokuuta 2014

Pythagorio Day 8.

Aamulla pistettiin loput kamat kasaan. Meinasi käydä huonosti kun kilot vaan meinasi paukkua yli. Pienen vatvomisen ja hikoilun jälkeen saatiin lopulta laukut sille mallille, että ehkä selvitään. Lentokentälle jää vielä jännitystä.
 
Sen jälkeen lähdettiin etsimään aamupalaa. Ja viimeisenä ohjelmassa Samoksen reissulla oli majataloa vastapäätä olevassa arkeologisessa museossa käyminen. Olisihan se ollut noloa jos siellä ei olisi jaksanut käydä, kun matkaa oli kuitenkin vain tienylityksen verran. Sinne olisi saattanut joku päivä vahingossa vaikka kompastua sisään ohi kävellessä.
 
Yllättävää kyllä siellä ei ollut ilmastointia mitä oli innolla odotettu. Joten jaksettiin puoli tuntia hikoilla ja ihastella ruukkuja ja patsaita ynnä muuta. Upea museo ja jos olo olisi ollut vähän vähemmän hikinen, niin olisi mielellään tarkemmin tutustunut asioihin. Kuvia ei saanut harmi kyllä sisällä ottaa.
 
 


 

 
 
Sittenpä vaan suunnattiin taksilla kohti lentokenttää. Tämänkertainen kuski pissasi meitä ainakin euron verran silmään, koska hinta olikin 9 euroa. Noh, ei onneks menty konkurssiin ja päästiin lentokentälle kaikkien muiden suomalaisten perään kilometrin mittaiseen jonoon.
 
Jos kreikkalaisessa järjestelmällisyydessä ei noin niin ku muuten ole kauheasti kehumista, niin Samoksen lentokentän turvatarkastus oli yksi helpoimmista ikinä! Ei mitään typerää laita kännykkä yhteen koriin ja toiseen tietokone ja kolmanteen vyö ja kengät. Kaikki sai olla samassa kassissa ja turvatarkastus pikana ohi. Peukut sille! Sen jälkeen pääsinkin ostamaan taxfreestä pari pulloa lisää viiniä. Peukut myös sille.
 
Lentomatka kotiin olikin paljon menomatkaa mukavampi kun jaksoi lukea kirjaa. Tosin kaikki miljoonat kuulutukset meinas ottaa välistä päähän. Onneksi Suomeen saapuessa paistoi aurinko ja lämmintä oli +18, niin ei tarvinnut samantien paleltua.
 
 
 
 
Lopuksi vielä sanottava, että kyllä se Samos sen verta kiva saari oli että sinne voisi joskus harkita mennä uudestaankin. Varsinkin Pythagorionin kaupunki oli mukavan kokoinen ja ravintolatarjontaa oli runsaasti. Ihmiset olivat todella mukavia, ystävällisiä sekä avuliaita. Ruoka oli erinomaista ja edullista. Lopujen lopuksi reissu ajoi täydellisesti asiansa ja päästiin irrottautumaan arjesta ja kaikesta siihen liittyvästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti