torstai 21. elokuuta 2014

Pythagorio Day 2. Part 3.

Nopeasti kerrottava vielä eilisestä illasta. Oltiin datailemassa alakerran oleskeluhuoneessa (wifi ei yllä huoneeseen asti) ennen syömään lähtöä, kun omistaja pyrähti paikalle. Hän kertoi meille että illalla yhdeksän aikaan on tulossa päätietä pitkin joku kulkue jota on valmisteltu pitkään ja hartaasti. Ja että ei kannata missata sitä. Meiltä meni vähän ohi mihin se kulkue liittyi, ehkä kukkiin tai johonkin muuhun kasviin, mutta kiitimme tiedosta. Päätimme katsoa kulkueen ensin ja mennä vasta sen jälkeen syömään, joten jäimme siis datailemaan vielä toviksi.
 
Suuntasimme kameran kanssa päätien varteen vähän ennen ysiä. Paikalla oli jo runsaasti ihmisiä ja jopa poliiseja ohjaamassa liikennettä.
 
 

 
 
Meinasi jo rueta jännittämäänkin kun ei tiedetty yhtään mitä sieltä tulee. Jännitystä lisäsi myös se kun ennen kulkueen saapumista katuvalot sammutettiin ja kaikki kaupatkin sammuttivat valonsa. Jouduimme odottelemaan pitkän tovin (tai ainakin se tuntui pitkältä ajalta) ennen kuin kulkue saapui meidän kohdalle. Lopulta kuitenkin näimme pieniä tyttöjä soihtujen kanssa. Osa kantoi koreissa jotain kasveja. Ensin tuli ihan pienimmät ja kulkueen edetessä tyttöjen ikäkin kasvoi ensin nuoriin ja teini-ikäisiin ja lopulta täysi-ikäisiin. Mukana oli vain yksi mies rummun kanssa, minkä tahtiin kulkue hiljalleen eteni. Kaikki kulkueessa olevat olivat pukeutuneet valkoiseen toogaan tai mekkoon ja hiukset olivat kauniisti laitettu. Kulkueeseen osallistui niin paljon tyttöjä, että mietittiin varmaan koko saaren tyttöjen olleen osallisena. Hieno kokemus vaikka ei vieläkään tiedetä mitä varten kulkue oli järjestetty.
 

 

 
 
 

 

 
 
Sen jälkeen suuntasimme paikalliseen kalaravintolaan. Söimme molemmat vastapyydettyä kalamaria upeassa valkoviinikastikkeessa. Talon valkoviinikin oli mielettömän hyvää, eikä todellakaan hinnalla pilattu 7€ litran karahvi. Muutenkin ruokailun hintataso on yllättävän pieni. Saisi syödä ihan tosissaan jotta kahdelle tulisi 40€ laskun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti