torstai 13. maaliskuuta 2014

Pyörimistä ympäriinsä ja legendaarinen Apollo

Alkaa aamut lähtemään koko ajan hitaammin ja hitaammin liikkeelle. Pientä reissuväsymystä vissiin. Päästiin kuitenkin lopulta ylös sängystä. Ja lähdettiin rohkeasti kevyissä vaatteissa kaupungille. Vesisateen kun pitäisi alkaa vasta illalla. Lämpömittarikin väitti +14°c.
 
Kevyt varustus osoittautui hyväksi vaihtoehdoksi. Tosin paikoitellen kova tuuli tuntui vähän viileältä. Metroiltiin SoHoon, jossa käppäiltiin katuja pitkin ikkunashoppailemassa ja ihmettelemässä rakennuksia.
 
 

 

 

 
 
Sieltä päästiin lopulta Little Italyn puolelle, joka oli tosiaan kutistunut pieneksi alueeksi. Eikä siellä ollut oikeastaan muuta kuin ravintoloita ravintoloiden perään.
 
 
 
Seuraavana vastaan tuli Chinatown. Oli aika hämärää kun käytännössä yhdessä kadunkulmassa pyöri varmaan kymmenen katukauppiasta kauppaamassa 'tosi hyviä kelloja'. Ja kyseessä ei ollut perinteiset ulkomailla näkyvät rihkamaa myyvät tummat miehet. Vaan pienet aasialaiset naiset ja miehet jotka puhuivat samaan aikaan handsfreehin ja taputteli pientä laukkua taikka taskuaan missä niitä 'tosi hyviä kelloja' kuulemma olisi.
 
 
 
Chinatown oli täynnä kaikenmaaliman erikoisia pikkukauppoja. Hierontaa tai akupunktiota tarjoavia takakujia sekä kellareita. Rihkamaa, ruokaa, vaatteita ja kaikkea muuta mahdollista. Ja tietty (ylläri ylläri) kiinalaisia ravintoloita. 
 
 

 
 
Aikamme pyörittyämme suunnattiin takaisin hotellille. Ennen iltamenoja päätettiin käydä testaamassa hotellin aulabaaria. Mentiin innoissaan happy hour hinnoista tilaamaan drinkit. Jotka ei sittenkin tietenkään kuulunut niihin happy hour juomiin. Joten tippien kanssa 16 dollaria per juoma... Auts!
 
 
 
Tuntui siinä drinksussa kyllä olevan alkoholia ihan kunnolla, koska lähdettiin niiden jälkeen hoiperrellen kohti metroasemaa. Se hemmetin vesisadekin oli sitten vihdoinkin löytänyt tiensä Manhattanille. Onneksi vain tihuutti, joten selvittiin suhteellisen kuivina metrolle. No mutta sitten Harlemissa satoikin vähän enemmän. Dämit. Ja tietenkin meidän tuurilla se ravintola mihin oltiin menossa olikin lopettanut. Eli kastuttiin mukavasti edestakaisin kävellessä. Mentiin lopulta syömään Red Lobsteriin, mikä olikin yksi ketjupaikoista mitä ei vielä oltu testattu. Syötiin molemmat annos mihin kuului hummerin häntä valkosipuli-katkaravuilla, ravunlihalla täytetty ja gratinoitu hummerin häntä sekä perunamuussia, papuja ja grillattuja tomaatteja.
 
 
 
Massut täynnä siirryttiin vieressä sijaitsevaan Apollo teatteriin katsomaan Amateur Night.
 
 
 
Paikka ei ollut ihan täynnä, mutta tunnelma oli todella mahtava. Illan isäntä oli hauska heppu ja piti tunnelman hyvin yllä koko illan ajan. Ensin esiintyi kolme esiintyjää kategoriasta 5-15 vuotiaat. Upeita kaikki! Jatkoon huudettiin 12-vuotias tyttö, joka lauloi upeasti. Sen jälkeen päästiin itse asiaan. Yhteensä 7 erilaista esitystä, joista kaksi buuattiin pois lavalta. Voittajaksi huudettiin upea naisartisti (alempi kuva). Toiseksi tuli kaksi 'tanssija'miestä, jotka väänteli inhottavan näköisesti käsiään. Ja kolmanneksi tuli street tanssiryhmä, joka koostui kahdeksasta naisesta. Hieno ilta kaikinpuolin!
 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti