maanantai 10. maaliskuuta 2014

Lacrossea ja puistoilua

Kellot kääntyi yöllä kesäaikaan. Eli tunti vähemmän aikaa nukkua. Se oli varmasti se syy miksei meinannu aamulla jaksaa nousta ylös sängystä. Tai sitten syypää oli puolenvälin matkaväsymys.
 
Liikkeelle päästiin kuitenkin lopulta. Matkaan lähdettiin metrolla ja määränpäänä oli Riverdale Bronxin puolella. Siellä mentiin katsomaan Manhattanin yliopistolle Lacrossea. Aurinko paistoi lämpimästi, mutta tuuli oli ihan jäätävä. Olisi pitänyt ostaa jonkun sortin viltti minkä päällä olisi istunut. Metalliset penkit oli nimittäin pikkasen viileät...
 
 
 
Itse peli oli vauhdikas ja ihan mukava seurata. Vaikka kumpikaan ei oltu ihan selvillä säännöistä tai paljon mistään muustakaan. Paikalla oli kylmyydestä huolimatta usea sata ihmistä (tarkempi tilasto netistä 467 katsojaa). Monet vielä aika vähissä vaatteissa. Kaipa tuohon viimaankin tottuu. Kotijoukkue voitti 8-7, vaikka lopussa meinasikin olla jännät paikat.
 
 

 
 
Pelin jälkeen piti päästä käyttämään toilettia, joten pysähdyttiin metroaseman viereiseen Irkkubaariin. Baarimikko oli todella mukava irlantilaisnainen, joka jutteli kanssamme useampaan otteeseen. Teki mieli jäädä loppupäiväksi istumaan baatitiskille. Varsinkin kun juomat oli käytännössä ilmaisia Manhattanin hintatasoon verrattuna.
 
Matka kuitenkin jatkui. Tsumpailtiin parilla eri metrolla Dakota Buildingin kulmalle. Eli missä John Lennon ammuttiin (tällä kertaa löydettiin se). Ja sen jälkeen käytiin tappelemassa Strawberry Fieldillä muistomerkin kuvaamisesta. Maailmaan mahtuu paljon urpoja ihmisiä...
 
 

 
 
Siitä käppäiltiin rauhassa kohti Bow Bridgeä ja puiston itäpuolta. Central Park on kyllä upea ja kuvauksellinen paikka vaikka ei olekaan kesä!
 
 

 

 

 

 
 
Puiston toisella puolen suunnattiin uudelle (meille uusi) metrolinjalle. Määränpäänä tällä kertaa Empire State Building. Oltiin kuitenkin joko liian aikaseen tai liian myöhään liikkeellä, koska seistiin taas eri jonoissa melkein 1,5 tuntia. Voin vain kauhulla kuvitella millaiset jonot siellä on kesällä turistien ruuhka-aikoina. Vaikka jalat oli siinä vaiheessa jo ihan kuolleet, niin maisemat oli kyllä sen arvoiset!
 
 

 

 
 
Sen jälkeen kyllä suoriuduttiin hyvin äkkiä takaisin hotellille. Liiiiian pitkä päivä... Ajeltiin muuten tänään muutamalla eri metrolla: 1, A, C, 6 ja Q.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti