perjantai 7. maaliskuuta 2014

Philadelphia

Vähän aikaisempi aamu ja mittari näytti -9°c. Dääm... Bussiasemalle matkamme kaikesta huolimatta kävi.
 
Bussissa piti olla ilmainen wifi, mutta bussi sattuikin olemaan joku varamalli joten matkustettiin ilman nettiä. Dääm nro 2... Selvittiin perille Philadelphiaan siitäkin huolimatta.
 
Ilma oli perilläkin viileä lähinnä tuulen takia, mutta aurinko onneksi lämmitti mukavasti. Käppäiltiin ensimmäisenä Independence Parkin kohille. Siellä päästiin kuvaamaan Liberty Bell.
 
 

 
 
Seuraavana ohjelmassa oli kuuluisan cheesesteaken testaaminen. Atte oli etukäteen etsinyt paikan mikä kuului kymmenen parhaan (autenttisen) ravintolan joukkoon, joka tarjoilee niitä. Campo'sin perheyritys on ollut pystyssä vuodesta 1947. Molemmat maisteltiin se alkuperäinen cheesesteak. Ja pirun hyväähän se oli! Voi kun Suomesta saisi näin hyvää lihaa...
 
 

 
 
Seuraavaan operaatioon liittyi taas bussi. Tällä kertaa paikallislinja. Ei kauaa keretty pyöriä eksyneen näköisinä, kun saatiin neuvot mistä oikea pysäkki löytyy. Kuskilta vielä varmistin, että meneehän se läheltä Rocky stepsejä. Tämä oli hyvä veto sen takia, että tietenkin meinattiin jäädä liian aikaisin pois. Kuskia kuitenkin kiinnosti sen verran, että hän käski meidät kadulta takaisin bussiin ja neuvoi oikean pysäkin ja suunnan minne piti lähteä kävelemään. Ihanaa kun ihmiset haluaa oikeasti auttaa!
 
Oikeasti on muuten huikeata miten yksi fiktiivinen hahmo vielä melkein 40 vuoden jälkeenkin liikuttaa ihmisiä. Ja on oikeastaan antanut kasvot nykyiselle Philadelphian kaupungille. Nyt puhun siis Rocky Balboasta (en bussikuskista). Hienon näköinenhän se patsas oli!
 
 
 
Tosin 72 portaan Rocky Stepsiä ei ihan jaksettu juosta kokonaan ylös... Mutta kerettiin katsoa useamman muun tekevän niin. Upeasti sieltä näki kaupungin horisontissa. Ihana aurinkokin lämmitti syväjäisiä jäseniä.
 
 

 

 
 
Oltiin jostain syystä aikataulua reippaasti edellä, mutta päätettiin mennä suoraan vankilalle jos mahduttaisi edeltävälle kiertueelle. Päästiin, jee! Eli kohde Eastern State Penitentiary. Vankila joka alunperin avasi ovensa vuonna 1829 ja suljettiin vuonna 1971. Oli aikoinaan yksi kalleimmista sekä hienoimmista laitoksista ja toimi mallina yli 300 vankilalle ympäri maailman.
 
 

 

 

 

 

 
 
Vankilassa istui myös kuuluisa Al Capone. Tosin hieman hienommassa sellissä kuin muut. 
 
 
 
Nyt täytyy taas vähän toistaa itseäni. Eli tämäkin museokäynti oli ehdottomasti jokaisen sentin arvoinen kokemus. Tietoa tuli niin paljon, että ei mitenkään pystynyt kaikkea aivoihin tallentamaan. Maksaisin tuosta kyllä uudestaankin.
 
Ylimääräistä aikaa meille jäi sitten sen verran, että lähibusseilun jälkeen kerettiin maistamaan toisia cheesesteakeja. Tällä kertaa tosin pikaruokalasta. Erilainen mutta erittäin maittava myös. Tänään selvittiinkin siis halvalla syömisillä. Eli huomenna voi taas törsätä. Haha.
 
Legendaarisella Greyhoundilla matkattiin takaisin Manhanttanille. Wifikin toimi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti