keskiviikko 14. elokuuta 2013

Peine!

Aamulämpötila +8 astetta Alsfeldissä. Tuntui aika jäätävältä Italian kuumuuden jälkeen. Hammasta purren lähdettiin kuitenkin shortseissa liikenteeseen.
 
Peine lähti ajamaan kohti Peine nimistä kaupunkia pohjois-Saksassa. Hehee... Oli sen verran hyvää moottoritietä ja rauhallinen liikenne, että pääsin minäkin testaamaan Kian nopeutta. Huvittavaa muuten koska Kiassa on nyt niin paljon painoa, niin kovaa ajaminen on paljon vakaampaa kuin normaalisti. Yleensä jos yksin ajaa moottoritiellä 120 km/h, niin Kia rukka tärisee kuin haavanlehti.
 
 
 
Peinen kaupunkiin selvittiin puolen päivän aikaan ja lähdettiin innoissaan tutkimaan keskustaa. Asiasta kun on puhuttu keskenämme vitsinä jo niin monta vuotta, että tuntui vähän epätodelliselta olla oikeasti Peinessä. Löytyi taas pieniä kivoja tuliaisia itselle niin ei pääse asia heti unohtumaan. Attekin pääsi maistamaan paikallista olutta ensin panimoravintolassa ja sitten ostamaan sitä kotiin (Kian takakonttiin lisäpainoksi).
 
 
 
 
Atte siirtyi lounaan jälkeen kuskin paikalle ja matka jatkui kohti Puttgardenin satamaa. Peinestä lähtiessä oli tunti ylimääräistä ajoaikaa ennen laivan lähtöä. Se kuitenkin hupeni lopulta kaikkien miljoonien tietöiden takia niin, että oltiin satamassa klo 17.05. Ja lautan piti lähteä klo 17.45. Oli vaan niin kamala tuuli, että todennäköisesti sen takia lautta myöhästyi hieman ja lähti lopulta klo 18.
 
 
 
 
Lauttamatka kesti siedettävät 45 minuuttia ja katkaisi kivasti tylsän moottoritiellä ajamisen. Tosin Tanskan puolella ei ollut enää kuin noin puoli tuntia ajamista ja olimme perillä pienessä Nørre Alslevin kylässä. Täällä sijaitsee pieni B&B Albertsgaard, josta koko reissumme suunnittelu aikoinaan lähti. Lupaan laittaa kuvia huomenna!
 
Kian kilometrit 574,1 km.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti