torstai 15. elokuuta 2013

Albertsgaard

Oli aika hämyä mennä aamulla aamupalalle kaksin ja ruokaa oli vähintäänkin armeijalle. Toisessa huoneessa olleet saksalaiset olivat poistuneet jo kuuden aikaan aamulla. Ihana majatalon emäntä kestitsi meitä innoissaan ja isäntäkin kävi tervehtimässä. Tosin hänen jutustelustaan ei ymmärretty mitään. Puhui joko tanskaa tai mahdollisesti saksaa tai saattoi se olla englantiakin...


 
 
Aamupäivästä lähdettiin lopulta liikenteeseen. Kurvailtiin Nykøbing Falster nimistä kaupunkia kohden. Yritettiin löytää ensin yksi tuulimylly. Oli ihan osoite ja kaikkee navigaattoriin laitettu, mutta ei me sitä löydetty. Sinällään ihme, kun nuo tuulimyllyt ei kooltaan mistään pienimmästä päästä ole. Päädyttiin siis keskustaan shoppailemaan.


 
 
Syötiin lounasta iltapäivän puolella hemmetin amppareiden kera. Luultiin että niistä pääsisi pikku hiljaa eroon, kun pohjoiseen päin ollaan tulossa. Mutta luultiin väärin. Suuhun asti meinasivat väkisin tunkea.
 
Lopuksi vielä suunnattiin kohti Stovby Mill tuulimyllyä, joka sijaitsi viereisessä Væggerløsen pitäjässä. Tuulimylly on vuodelta 1790 ja se ainoa toimiva varvasmylly Tanskassa.
 
 
 

 

 
 
Lopuksi pari kuvaa ihanasta majoituksestamme.
 
 
 

 

 

 
 
Kia kurvaili tänään 50,9 km.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti