sunnuntai 27. elokuuta 2017

Kos - loppuarvio

Hintataso pysyi samana ruokien suhteen kaikissa ravintoloissa Kardamenassa. Kos kaupungin ravintoloissa kaikki oli ehkä noin euron kalliimpia. Juomien suhteen oli vähän enemmän vaihtelua. Drinkit maksoivat paikasta riippuen 5-7€, pois lukien happy hour hinnat. Ruokaravintoloissa talon viinit kustansivat litralta 8,50-12€.

Aika äkkiä tuli huomattua ettei TripAdvisorin kehuihin voinut luottaa, koska britit kehuvat kaikkea ruokaa maasta taivaaseen. Sen lisäksi he ovat arvostelleet ruokaravintolat, vaikka eivät ole käyneet siellä muuta kuin drinkkejä kumoamassa. Ja ravintoloiden ruokalistoista todellakin huomasi ketkä saarelle eniten matkustavat, koska lähes kaikki paikat tarjosivat full english breakfast. Lonkalta heitettynä ainakin Kardamenan turisteista 80 % on brittejä.

Saaren autokannasta varmaan puolet oli joko autovuokraamojen autoja tai takseja. Saarella oli myös autojen lisäksi vähintään saman verran skoottereita ja mönkijöitä. Viikon aikana nähtiin vain muutaman kerran poliisiauto, mutta sitäkin useammin armeijan autoja sekä sotilaita. Tämä tosin johtui siitä, että armeijalla oli yksi tukikohta (työmaakontti ja muutamia sotilasveneitä) Kardamenan satamassa.

Kos osoittautui viikon aikana totaaliseksi turistisaareksi. Suomalaisia saarelle tulee vähintäänkin lentokonelastillinen joka viikko, ja siitäkin huolimatta emme nähneet tai kuulleet suomalaisista muualla kuin lentokentällä tullessa ja lähtiessä. Kardamenassakin kaikki ihmiset joiden kanssa juteltiin olivat innoissaan siitä, että oltiin Suomesta koska suomalaisia näkee niin harvoin. Ainoastaan Pelagoksen yksi tarjoilija osasi sanoa kiitos, muut tarjosivat sen sijaan tack tai ei sitäkään. Mietimmekin matkustaisivatkohan suomalaiset Kardamenaan sitten ainoastaan all-inclusive kohteisiin.

Kaikki ihmiset joiden kanssa olimme tekemisissä viikon aikana olivat erittäin mukavia ja ystävällisiä. Ihmiset myös juttelivat mielellään ja olivat ihmeellisen kiinnostuneita missä majoitumme. Vaikka loma olikin antoisa ja rentouttava ja molemmat tykkäsimme olla Kos:lla, niin toista kertaa sinne ei tosiaankaan tarvitse mennä.

Lopuksi vielä todistusaineistoa siitä mitä suurinpiirtein ehjänä kotiin selvinneet matkalaukut toivat mukanaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti