lauantai 19. elokuuta 2017

Kyllä täällä tarkenee

Päästiin kunnialla sisään lentokoneeseen elektronisten lippujemme kanssa. Perseet penkkeihin iskettyämme huomio kiinnittyi siihen etteivät polvet olleetkaan tiukasti kiinni edessä olevan selkänojassa. Jalkatilaa oli jopa niin paljon, että jalat sai täysin suoraksi. Ilmeisesti siis äkkilähdön ostajalla kävi kerrankin tuuri. Hetken asiaa pohdittuamme tulimme siihen tulokseen, että ensimmäiset 6 riviä ovat mahdollisesti pidemmillä lennoilla business class paikkoja. Meidän paikat oli rivillä 3, jee! Aikainen herätys ja rankka kesä johti siihen, että tulikin torkuttua kuola poskella lähes koko lennon ajan.


Lentokentällä matkatavarat tuli yllättävän nopeasti ja taksiinkin päästiin suoraan hyppäämään. 15 euron kyydin jälkeen majoituksella meidät otettiin iloisesti vastaan vaikka kello oli vasta vähän yli kymmenen aamulla.



Nälkä alkoi siinä vaiheessa olla huikaiseva ja pikaisen vaatteiden vaihdon jälkeen suunnattiin satamaa etsimään syömistä. Sepä ei meinannutkaan olla helppoa, koska kaikki paikalliset ravintolat alkavat tarjota ruokaa klo 12. Jäljelle jäi siis baarit ja mestat, jotka tarjosi englantilaista aamiaista. Nälkä ajoi meidät valitsemaan randomilla paikan, missä oli arviolta 50-60 vuotias englantilainen sisäänheittäjä. Ravintolassa oli paljon muitakin ja tarjoilija juoksi kiireisenä ympäriinsä. Saimme kuitenkin kylmät Mythosit ja lopulta myös kreikkalaiset club sandwichit nenän eteen. Ruoka helpotti kummasti ja sen jälkeen suuntasimme kaupan kautta kohti majoituksen uima-allasta.

Matkalla aurinko porotti ja vaatteet liimautui kiinni ihoon. Majoituksella meinas huumori loppua kun ilmastointi ei meinannut mennä päälle. Silmämunat hikoili ja housut piti kuoria pois päältä. Lopulta tajuttiin että avain ei ollut siinä kolossa mistä sähköt menee päälle... Hien tasaantumisen ja uikkareiden päälle kiskomisen jälkeen uima-altaassa lilluminen oli pieni pala taivasta.



Parien drinksujen jälkeen päädyttiin syömään ravintolaan johon yritettiin tunkea itsemme jo päivällä. Tosin siinä vaiheessa oltiin liian aikaisessa, koska keittiö avautui klo 12. Sama iloinen kaveri riensi kertomaan meille, että nyt he ovat auki. Jaettaviksi alkupaloiksi valitsimme kolme erilaista mezeä: melizanosalata, stuffed vine leaves ja spicy feta dip. Pääruuaksi jaoimme: fried calamari rings ja päivän special annoksen kolme tuntia hautunutta lammasta, porsasta, fetaa ja paprikaa.




Upeita ruokia kaikkia. Ravintolan henkilökunta oli aivan ihania ja kävi juttelemassa kanssamme useaan otteeseen. Saimme jälkkäriksi valita joko Ouzoa tai Mastiha likööriä tai lisää viiniä. Valitsimme erikoisen Mastihan, joka osoittautui kuusenkerkän ja ouzon makeaksi yhdistelmäksi. Tähän ravintolaan palataan aivan varmasti viikon aikana uudestaankin.

Illan päätteeksi suuntasimme tutkimaan mitä rannalla olevalla aukiolla oikein tapahtuu. Ruokailumme aikana sinne suuntasi koko ajan ihmisiä. Selvisi että siellä järjestettiin kolmas vuosittainen gastronomia tapahtuma, jonne paikalliset kokit tulevat esittämään taitojaan. Paikalla siis olisi saanut syödä ilmaiseksi. Onneksi paikalla oli myös useita saaren viinitiloja, joten suuntasimme maistelemaan viinejä.




Lopulta alkoi kiukuttamaan ilmaisen ruuan menetys sen verran, että päätettiin ottaa jotain pientä aamupalaksi. Eli tyhjä lautanen kouraan ja jonon jatkoksi hakemaan ruokaa.

Niille jotka pitää kirjaa, paloin tänään ensimmäisen kerran. Kiitos ja hikistä hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti