tiistai 5. marraskuuta 2013

Siracusa

Air Berlinin siivellä kohti lämpöä.
 

 

 
 
Lento laskeutui Cataniaan hieman etuajassa, mutta laukkuja saatiin odottaa melkein puoli tuntia. Sen jälkeen metsästettiin autovuokraamoa pienessä tihkusateessa. Ilmojen puolesta siis Sisilia ei heti ensi minuuteilla päässyt vakuuttamaan.
 
Aviksen tiskillä meidät puhuttiin (taas) ympäri kaikkiin mielenkiintoisiin lisämaksuihin. Ja siinähän tämä halpa syksyn välireissu saa taas hintaa. Hah. Saatiin kuitenkin auto alle sateesta huolimatta. Pienen säätämisen jälkeen autovuokraamon pihalla, päästiin lopulta kaahaamaan hurjaa vauhtia Fiat Puntolla kohti Siracusaa. Ja hurja vauhtihan sillä on se just ja just 100 km/h, minkä jälkeen moottorista loppuu täysin vääntö. Alkaa meidän Kia näyttämään muskeliautolta...
 
Siracusassa Atte pisti Punton taidokkaasti taskuparkkiin majoituksen lähelle ja päästiin raahaamaan laukut puolivalmiin talon ylimpään kerrokseen. B&B:n pitäjä ei tietenkään osannut kuin italiaa ja ranskaa (ilmeisesti). Elekielellä onnistuttiin kuitenkin saamaan huone ja kolme eri avainta millä pitäisi päästä illalla sisään kaikista eri ovista. Saas nähdä miten käy jos tulee hieman (enemmän) maisteltua viiniä illan kähmyssä.
 
Suuntasimme majoitukselta kävellen kohti Ortigian saarta. Siellä sijaitsee Siracusan vanha kaupunki ja kerettiinkin kivasti pyöriä pieniä katuja ja ottaa kuvia vielä valoisan aikaan.
 
 
 

 
 


 
 
Kaupungissa kiertelyn jälkeen maistuikin jo kunnon ruoka. Atte oli katsonut muutaman hyvän ravintolan valmiiksi jonka nimistä ei tosin enää oltu varmoja, mutta vahingossa päädyttiin oikeaan osoitteeseen. Ruoka oli taas loistavaa! Tässä pieni makupala, eli kuvat pääruoista.
 
 
 

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti