torstai 11. elokuuta 2022

Eesti Ringreis, päivä 5

Viimeinen aamu ja tänään enää matka kohti kotia. Olo oli huomattavasti helpompi, koska olin saanut nukuttua. Lisäksi myös pystyin syömään vähän jo illalla, mikä auttoi huomattavasti. Lähtiessä pysähdyttiin läheiselle rannalle, jossa Atte oli eilen käynyt kävellen. Paremmalla olotilalla olisi bungalowilta voinut käppäillä käymään uimassa ja viettää aikaa rannalla.




Ennen kuin suunnattiin kohti Tallinnaa, käytiin katsomassa Haapsalun vanha rautatieasema. Haapsalu oli aikoinaan kylpyläkaupunkina Venäjän tsaarien suosima lomapaikka. Venäjän keisari avustikin asemakompleksin rakennuprojektissa. Asemakompleksi on neljäosainen, johon kuuluu matkustajasali, keisarillinen paviljonki, niitä yhdistävä katos ja ainutlaatuinen 216 metrin pituinen katettu laituri. Asema oli käytössä vuosina 1904-1995 ja kuuluu nykyiseltään kulttuurimuistomerkkien valtiolliseen rekisteriin.







Asemalta jatkoimme matkaa suoraan kohti Tallinnaa. Matkalla mietittiin minne mentäisi syömään ja lopulta keksittiin, että Põhjolalle tietty! Atte pääsi samalla maistamaan panimon alkoholitonta IPA-olutta hanasta. Niin ja saatettiin pari olutta ostaa myös kotiinviemiseksi alakerran myymälästä.


Syömisen jälkeen suunnattiinkin Super Alkon kautta satamaan odotteleman laivaan pääsyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti