lauantai 23. helmikuuta 2019

Aurinkoinen päivä Berliinissä

Reissun toinen päivä valkeni hieman tuulisena, mutta ihanan kirkkaana. Sääennustekin lupasi koko päiväksi vähintään puolipilvistä ja aurinkoista keliä. Maittavan ja runsaan aamiaisen jälkeen ryhmä rämä suuntasi kohti metroa ja Checkpoint Charlieta.



Lähellä sijaitsi myös jo ennalta internetin ihmeellisestä maailmasta löydetty Trabi Museo. Trabanteja ja niistä kaikenlaista tietoutta sisältävä pieni museo oli ehdottomasti koko 2,50€ arvoinen, minkä se per peppu kustansi.





Museon jälkeen käppäiltiin Brandenburgenin portille, jossa pidettiin myös pieni kahvipaussi. Turisteja sen ympäristössä oli kyllä kiitettävä määrä. Myös yllättävän paljon ympäri kaupunkia nähtiin kulkemassa isoja turistiryhmiä oppaan kera.



Seuraavaksi pienen arpomisen jälkeen käveltiin juutalaisten muistomerkille. Se olikin erikoinen paikka, kun ensisilmäyksellä paikka ei vaikuttanut oikein miltään. Kuitenkin tarkemmin kun lähti tutustumaan, niin betonipilarit (tai miksi noita nyt nimittäisi) olivatkin oikein kuvauksellisia.






Muistomerkin jälkeen jatkettiin matkaa eteenpäin. Jonkusen kadun jälkeen löydettiin päättyvältä tieltä yksi säilynyt DDR:n aikainen vartiotorni.


Seuraavaksi taas paistateltiin vähän päivää ja pohdittiin mistä lähdetään etsimään sapuskaa. Päädyttiin metroilemaan Nollendorfplatzin asemalle. Siellä käppäillessä löydettiin sattumalta Amrit niminen intialainen ravintola. Paikka oli lähes tupaten täynnä, mutta päästiin änkeämään itsemme sisään. Rohkeita ihmisiä näytti myös syövän, tai ainakin juovan kahvia ja happy hour drinksuja myös terassilla auringonpaisteessa. Alkuun mekin makusteltiin drinksut, vähän niin ku nälän kohottamiseksi. Ja sen jälkeen syötiin kaikki lammasta (naiset pinaatin, valkosipulin ja inkiväärin kera sekä miehet pähkinöiden ja kotijuuston kera). Kyytipojaksi nautittiin kaksi karahvia punaviiniä. Koko lysti kustansi huimat 68 €. Oli muutenkin kaiken kaikkiaan ihan loisto mesta. Ihan mielettömän hyvät sapuskat ja makoisat juomat. Vessatkin olivat kuin mini-palatseja. Suosittelen ja menisin toistekin!



Vatsat täynnä ja tyytyväisinä suunnattiin hotellille. Siellä miehet pukivat lisää lämmintä päälle ja lähtivät kohti Union Berlin vs. Arminia Bielefeld jalkapallomatsia. Matsissa oli kuulemma hieno tunnelma ja se päättyi lopulta tasapeliin 1-1. Ottelu pelattiin pakkassäässä, mutta herrat olivat onneksi hyvin valmistautuneet sietämään vilakkaa säätä.




Samaan aikaan toisaalla naiset shoppailivat ensin joulukaupassa ja sen jälkeen askartelukaupassa. Molemmat olivat aika huimia paikkoja. Olisi voinut vaikka koko päivän viettää tutkimassa kaikkea kivaa.







Shoppailun jälkeen käppäiltiin vielä Europa Centerille (pienille) jäätelöille ja drinksuille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti