tiistai 30. heinäkuuta 2013

Tuhansien rekkojen Puola

Kyllä tämä Puolassa autoilu on vähintäänkin hanurista välistä. Päivän ensimmäiset 160 km meni taas kyttäillessä ohituspaikkaa kapeilla ja mutkaisilla teillä. Muutamien tietöidenkin kautta ajeltiin, mutta näin aamupäivästä hermot kesti paljon paremmin. Lopulta päästiin ihka oikealle moottoritielle. Saatiin jopa 30 km ajella rauhassa. Hah. Onneksi sitten muutamien pikkukylien läpiajon jälkeen päästiin takaisin moottoritien makuun. Varsovan ohitus oli kivuton ja nopea moottoritietä pitkin ja sitten päästiin ajelemaan hetkellisesti jopa 140 km tuntivauhtia, paitsi mutkissa...
 
Minä pääsin sitten auton rattiin päivän viimeiselle pätkälle. Tiet vaan kapeni ja pieneni koko ajan. Ja loppumatkan ajelin peltojen läpi Byczynan kaupunkiin. Sen siitä saa kun säästää ja ajelee ei-maksullisia reittejä.
 

Päivän saldona voisi sanoa, että "ei kiitos autoilulle Puolassa". Tässä maassa on ihan liikaa raskasliikennettä siihen nähden miten surkeat tiet täällä on. Ja ei edes vain teiden kunto vaan se tosiasia, että valtaväylät kulkee jokaisen mahdollisen kylän ja taajaman läpi. Joten matkanteko on todella nykivää, koska nopeus vaihtelee 50 ja 90 välillä jatkuvasti. Siihen lisätään vielä 70 lätkät joita pitää muistaa tarkkaan seurata. Ne nimittäin saattaa koskea vain joko risteysaluetta tai ohituskieltoaluetta. Tai jopa sadetta... Joten niistä ei yleensä edes ilmoiteta millon loppuvat. Paikallisethan tietenkin ajaa myös taajama-alueet lähempänä sitä 90 km tuntivauhtia sekä mikä-ihmeen-70-rajoitus!?

Tänään Kia kulki yhteensä 471,5 km.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti