maanantai 29. heinäkuuta 2013

Puola, pilasit päiväni

 
 
Mukava päivä oli ajella autolla Via Balticaa. Puolipilvinen ilma, ei tarvinnut läkähtyä. Pärnun jälkeen liikenne huomattavasti hiljeni. Ja vaikka olikin paljon rekkaliikennettä, niin melkein kaikki kanssa-autoilijat osaa antaa hyvin tietä. Niin samaan suuntaan menevät kuin vastaan tulevatkin. Ja suurimmaksi osaksi oli pelkkää suoraa tietä.
 
Kaikki siis meni loistavasti kunhan päästiin Puolan puolelle. Oli keretty jo kyllästyä ihastelemaan Baltian laajoja peltoja, joten maiseman kumpuilevuus toi mukavaa vaihtelua. Saatiin myös tunti lisää aikaan, kun kelloja käännettiin taaksepäin. No siihen ne positiiviset asiat sitten jäikin.
 
 
 
 
Maiseman muutos toi ensimmäisen ongelman, eli tiet muuttui mutkaisiksi. Sen lisäksi ne kapeni huomattavasti sekä taso heikkeni.
 
Ja sitten kun juuri olimme heittäneet ylävitosia sille, että enää tunti niin ollaan perillä. Niin päädyimmekin kunnon monttutielle ja kivoille tietyömaa zoneille. Asiat hoidetaan Puolassa tietyömaalla niin, että tasaisin väliajoin toinen kaista on pois käytöstä ja siihen isketään sitten molempiin päihin liikennevalot. Joissa saa tietty venata sen vähintään viisi minuuttia, tuli vastaan autoja tai ei. Tämän lisäksi tiet päällystetään aina pari sataa metriä kerrallaan uudella päällysteellä ja sen jälkeen taas auki revittyä tietä sata metriä. Tätä pelleilyä kesti varmaan noin kymmenen kilometriä ja aikaa menetettiin lopulta noin 15 minuuttia. Eihän tuossa muuten olisi mitään ollut, mutta pitkän päivän jälkeen juuri ennen maaliin pääsyä alkoi vähän kiukuttamaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti