sunnuntai 26. tammikuuta 2020

AMSTERDAM 4: Arnhem

Sunnuntaille meillä oli varattu junaliput klo 9:45 lähdölle Arnhemiin. Saatiin pieni hämmennys itselle aikaiseksi ja mukavan infoihmisen kettuilut, kun ei osattu käyttää meidän digitaalisia lippuja juna-asemalla. Päästiin kuitenkin lopulta laiturialueelle sisälle. Junamatka Arnhemiin kesti 1h 15min.


Arnhemissa suunnistettiin ensin hieman harhaan, mutta päästiin lopulta bussiasemalle missä hypättiin bussiin nro 7. Yritettiin kuskilta ostaa liput, mutta korttimaksu ei pelittänyt kahdella ensimmäisellä yrityksellä, jonka jälkeen kuski huitoi meidät vaan jatkamaan matkaa sisälle bussiin. Harhaan tosin oli tässäkin menty, koska meidän olisi pitänyt löytää stadionille menevä shuttle bussi 007 johon olisi voinut ostaa suoraan menopaluulipun. Stadionille kuitenkin päästiin myös näin (ilmaiseksi) ja bussista hypättyämme tajuttiin, ettei edes oltu bussissa vaan johdinautossa. Noh, mitäpä noista pienistä erheistä.

GelreDomen stadionille tultiin, koska Atte oli ostanut meille liput Vitesse vs. FC Emmen jalkapallopeliin. Matsi oli aika tylsä ja kotijoukkueen kannattajatkin pitivät varsin vähän ääntä, joten tunnelma ei noussut kattoon. Onneksi Attea viihdytti hänen vieressä istuva vanha ukkeli, joka nauroi makeasti ja tasapuolisesti kaikille kentällä tapahtuville epäonnistumisille. Peli päättyi lopulta 1-1, katsojia oli paikalle saapunut 13265.



Pelin jälkeen suuntasimme samalle johdinauton pysäkille. Päästiin taas ilmaiseksi sisään, koska kuskia ei olisi vähempää voinut kiinnostaa maksun vastaanottaminen, kun jengiä oli niin paljon. Köröteltiin siis takaisin keskusasemalle, mistä lähdettiin kävellen tutustumaan Arnhemin vanhaan kaupunkiin. Keskusta oli mukavan pieni ja kompakti. Ihmisiä oli suhteellisen paljon liikenteessä, vaikka olikin sunnuntai päivä. Tosin kaikissa kaupoissa näkyi olevan alennusmyynnit käynnissä, mikä osaltaan selittäneen ihmismäärän. Keskustassa oli myös paljon kahviloita ja mekin eksyimme yhteen hyvän kahvin toivossa. Ei tuo majoituksen kahvi nimittäin ole ollut erityisen maukasta. Pitihän siihen kahvin kylkeen ottaa myös vähän makeaakin; omenapiirakka ja red velvet cake.


Ongelma ilmeni, kun oli maksun aika. Nimittäin Mastercard ei kuulemma käy heille. Onneksi saatiin yhdistettyä molempien lompakoista sen verran käteistä, ettei tarvinnut tiskaamaan jäädä. Tämä tapaus selvensi myös sitä, että eihän se maksu siellä bussissakaan sen vuoksi onnistunut. Noh, sitten alkoi vähän jännittämään että mitäs jos kortti ei käy myöskään illaksi varatussa ravintolassa. Käppäiltiin Arnhemin katuja ja pähkäiltiin tätä Mastercard ongelmaa. Koskaan ei ole aiemmin käynyt niin, ettei sillä olisi voinut maksaa ja nyt kävi kaksi kertaa peräkkäin. Lopulta tultiin siihen tulokseen, että käydään varmuudeksi nostamassa käteistä sen verran että voidaan maksaa ravintola sillä.



Pöytävaraus oli tehty ravintolaan nimeltä Restaurant 't Amusement. Ravintolan on perustanut vuoden 2011 Hollannin Masterchef kilpailun voittaja Estée Strooker, joka oli tuolloin 20-vuotias. Ravintolalla on myös Michelin tähti, mikä huomattiin sisään mennessämme.



Sunnuntaina ravintolalla on aina Sunday Funday, jonka tarkoituksena on vähentää ruokahävikkiä. Kokit suunnittelevat 3-7 ruokalajin menuun sen mukaan minkä verran sunnuntaille tulee pöytävarauksia. Ruokalajeissa käytetään aina viikolla ylijääneitä ruokia ja aineksia. Tämän vuoksi jokainen sunnuntai on ainutlaatuinen ja myös kokeille mahdollisuus olla innovatiivisia ja jopa hieman kokeellisia.



Tässä meille tarjotut ruokalajit. Sisältö kerrottiin yksityiskohtaisesti, kun annokset tuotiin pöytään, mutta eihän niitä enää vähän ajan päästä muistanut. Joten tässä vähän jotain suuntaa siitä mitä annoksissa mahdollisesti oli.

Alkupala: talon oliivileipää laakerinlehtivoilla, punajuurikeitto, perunasalaatti sinappikastikkeella, joku sipulihomma sekä villisialla täytettyjä nyyttijuttuja.



1. ruokalaji: kukkakaalia moussena, couscousina sekä friteerattuna


2. ruokalaji: piikkikampelaa, porkkanapyree ja pikkelöity porkkana, purjoa sekä ankeriaskastiketta


3. ruokalaji: verimakkaraa mustekalarenkaan sisällä, päällä sipulia sekä mustekalaa ja saksanpähkinää, alla omenasose ja mustekalan mustetta.


4. ruokalaji: selleripyree, pikkelöity punakaali, omenainen kaalipyree, villisikaa, yrttikastike ja joku tumma kastike


5. ruokalaji: kahvi ja joku alkoholi sorbetti pähkinämurulla sekä aniksen makuinen paahtovanukas ja lanttutoffee


Ruokien kanssa nautiskelimme aluksi ranskalaista valkoviiniä. Villisika annoksen kanssa maistelimme tarjoilijan suosituksesta lasilliset hollantilaista punaviiniä.




Oli todella upea ravintolakokemus, joka kesti mukavat 3,5 tuntia. Yhteensä illan hinnaksi tuli 142 €, mikä oli varsin kohtuullinen meidän mielestämme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti