lauantai 25. tammikuuta 2020

AMSTERDAM 3: lauantai

Lauantaiaamuna suunnattiin suoraan Amsterdamin keskusasemalle junalla. Olimme päättäneet, ettei osteta etukäteen lippuja millekään erityiselle kanaaliristeilylle. Niitä nimittäin lähti aseman läheisyydestä useita vierivierestä toisiaan ja hintaluokassa vaihdellen 10 € - 15 €. Päädyimme valitsemaan randomilla tunnin risteilyn hintaan 13,50 €, jonka lähtöön oli vajaa 10 minuuttia. Opastuksen sai valitsemallaan kielellä kuulokkeiden kautta, joskaan suomea ei ollut tarjolla. Suuret eivät odotukset näitä risteilyitä kohtaan olleet, joten ei tullut onneksi suurta pettymystäkään. Oli kyllä ihan mielenkiintoista nähdä taloja ja siltoja kanaalista käsin. Samalla kuuli myös tärppejä kaupungin historiasta.





Risteilyn jälkeen lähdettiin ihastelemaan kanaaleja ja hienoja siltoja myös kävellen. Pyörittiin ensin 7 sillan mestan kautta Rembrandtin aukiolle, missä syötiin vähän suolaista De Belgessä ranujen muodossa. Käytiin myös St. James's Gate Irish Baarissa Guinnesilla.




Pienen paussin jälkeen matkattiin katsastamaan Anne Frankin talo ulkoa päin. Turistirysään sisään meneminen ei kiinnostanut. Sen sijaan käytiin lähellä sijaitsevassa Tulip Museumissa, missä kuultiin tulppaanien historiasta ja siitä, miten ne ovat alun perin päätyneet Alankomaihin. Kyllä oli koko 5 € sisäänpääsyn arvoinen paikka.






Sen jälkeen ilman viileys ja järkyttävä ihmispaljous joka paikassa alkoi riittämään. Joten päädyttiin käymään majoituksella pienellä välikuolemalla. Lepohetken jälkeen suunnattiin virkeämpänä kohti The Seafood Bar Spui 15:sta. Pöytävaraus oli tehty ennakkoon netissä, missä ravintola mainostaa, että varaa ainoastaan 20 % pöytäkapasiteetistaan ennakkoon ja loput pöydät on varattu suoraan ravintolaan tuleville. Kun pääsimme paikalle, ravintola oli ihan tupaten täynnä. Eteisen kaaoksessa kuulimme, että pöytää joutui siihen aikaan odottaa ainakin tunnin ajan. Onneksi siis olimme tehneet pöytävarauksen.

Alkuun otimme lasilliset Colletin champagnea. Alkupalaksi Atte valitsi friteerattua kalmaria, koska grillattu mustekala oli loppu. Eine valitsi valkosipulikatkaravut uunista.




Ruokajuomaksi päädyimme valitsemaan itävaltalaisen valkoviinin.


Pääruuaksi otimme yhteisen Mixed Grill annoksen, joka sisälsi molemmille: kaksi erilaista valkoista kalaa (ruodoton meriahvenfilee nahkan kera ja kokonainen pieni meriantura keskiruodolla ilman nahkaa), pieniä sydänsimpukoita sekä isoja sinisimpukoita tomaattikastikkeessa, mustekalaa, grillattuja kuorittuja katkarapuja, kokonainen scampi sekä puolikas hummeri.


Aivan mahtavat makuyhdistelmät ja vatsa tuli kerralla niin täyteen merenelävää, ettei käynyt mielessäkään että olisi jälkiruokaa vielä päälle jaksanut. Oli muuten ihanan sotkuista syömistä. Onneksi ravintola tarjosi meille tyylikkäät ruokalaput.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti