tiistai 3. syyskuuta 2019

Skopjen loppujorinat

Tällä reissulla tuli nähtyä enemmän patsaita kuin laki sallii.


Kaupungissa oli todella paljon eri rakennusprojekteja kesken, mutta yhdelläkään työmaalla ei näkynyt työntekijöitä. Eli joko rahat olivat loppuneet, kaikki olivat lomalla tai yksinkertaisesti oli liian kuuma työskennellä. Sen lisäksi oli myös paljon rempalleen jätettyjä entisiä kahviloita/ravintoloita.

Kaikkialla; baareissa, ravintoloissa ja yleisöalueilla soi pelkästään parhaat kasari ja ysärihitit. Richard Marxin Right Here Waiting -biisi kuultiin reissun aikana vähintään kerran päivässä.

Tupakkaa polttivat kaikki ja joka paikassa. Kovimmat sauhuttajat olivat varautuneet ravintolassa iltaa varten kahdella röökiaskilla. Vähän sitä ihmeteltiin, mutta vauhdista päätellen ihan oikealla määrällä iltaan oli varauduttu.

Käytettiin taksia enemmän kuin millään reissulla aiemmin. Oli se kyllä niin halpaakin, ettei ollut mitään järkeä lähteä miettimään bussilla kulkemista. Muita yleisiä kulkuneuvoja Skopjessa ei ole.

Matkan aikana juotiin myös enemmän pieniä viinipulloja kuin aiempina vuosina yhteensä. Viinirintamalla Pohjois-Makedonia yllätti roseeviinien puolesta erittäin positiivisesti. Kolmen viinitilan ja neljän eri roseen maistelun jälkeen voimme lämpimästi suositella Pohjois-Makedoniaan matkustavalle maan roseeviinejä.

Kaikki ihmiset olivat ystävällisiä ja todella avuliaita. Myös hieman yllätti kuinka hyvin ihmiset osasivat puhua englantia. Jopa vanhempien ihmisten kanssa pystyi helposti kommunikoimaan.

Roskaa oli joka paikassa muualla paitsi Makedonia-aukiolla. Roska-astiat olivat ylitse vuotavia ja tien pientareet sekä pusikot ynnä muut olivat täynnä roskia. Makedonia-aukio oli tosiaan ainoa siisti paikka ja sen roska-astiat tyhjennettiin säännöllisesti, joten senkin vuoksi aukio vaikutti jopa kliiniseltä.

Maa on edullinen matkustuskohde. Majoittuminen sekä eläminen oli erittäin huokeata. Paikallinen ruokakulttuuri oli tuoreita kasviksia ja selkeitä makuja suosiva. Erittäin maukasta ja hyvää ruokaa sai joka paikasta. Kaupungissa oli myös paljon sekä turisteille suunnattuja ravintoloita että paikallisten suosimia hienoja ravintoloita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti